Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika 13-14/4 2017. Tänker USA invadera Syrien?

Världen: 35-åriga politikern Tulsi Gabbard (demokrat) är känd för sitt mod och uppfriskande uppriktighet. Hon är kapten och krigsveteran från två omgångar i Irakkriget. 2013 svors hon in i amerikanska kongressen och har sen dess arbetat för att säkerställa att USA ska sluta stötta terrorgrupper och arbeta med att omkullkasta andra länders regeringar. Här intervjuas hon den 8 april på CNN och gör sitt bästa att betona vikten av att alltid hålla sig till fakta och att målet för oss alla borde vara fred (Digitala Världen).Det kan mycket väl vara så att giftgasen (antagligen klorgas) låg i islamisternas depå och kom ut i luften först när syriska plan bombade den. Vinden förde gasen till den närliggande byn och folk dog. Assad är en skurk. Men han har ju tidigare, på ryskt initiativ, gjort sig av med alla kemiska vapen inför hotet om en USA-invasion. Varför skulle då Assad använda gas när allting nu går hans väg, när Trump hade slutat kräva hans avgång, när IS är på reträtt och armén snart kontrollerar hela landet?

http://www.globalresearch.ca/intelligence-and-military-sources-who-warned-about-weapons-lies-before-iraq-war-now-say-that-assad-did-not-launch-chemical-weapon-attack/5584682

Det hela påminner alltför mycket om förspelet till invasionen av Irak. Och här får vi veta av Jimmy Doore att Saudiarabien erbjudit sig att betala USA för en invasion av Syrien.  https://www.patreon.com/jimmydore ”Mer amerikanska trupper i Syrien kommer att behövas” säger kommendören på plats Stephen Townsend, enligt CNN.

Sverige: Alliansen och regeringen ska efter påsk ha ”ett samtal om terrorism”, men utesluter (v) vilket är mycket märkligt. Att man utesluter SD är däremot rätt naturligt. ”Sverigedemokraterna har haft en sån hållning att de i praktiken har mält sig ut från det seriösa politiska samtalet om terrorism och jag ser tyvärr ingen förändring av det”, säger Anders Ygeman till Ekot. Frågan är vad kunskaperna  i det samtalet ska baseras på. Våra vanligaste terrorist”experter” kanhända?

Malmö/Lund: Träffpunkten drivs ideellt av Tjejjouren
i Lund och Kvinnojouren i Lund, även Brottsofferjouren Mellersta Skåne har ett finger med. Den 5 april kommer Bodil Bendixon som jobbar med musik, sång, teater och kommunikation att föreläsa på Träffpunkten (SDS). Träffpunkten anordnar sedan 2014 möten och träffar varje onsdag klockan 18 till 20 på Fabriksgatan 2a i Lund.

Konsten: Nalle Puh meme.


puh

Courtesy infoshop.org

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 13 april, 2017 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: