Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika 8-9/4 2017. Problemens orsaker.

Världen: Efter Nixons pingpong-diplomati kommer nu Trumps golfdiplomati. Men rollerna är inte desamma när Kinas Xi Jinping kommer till USA: Xi tar exempelvis mer ansvar för klimatet än Trump. Det är dom tvungna till med rovkapitalismens miljöproblem i Kina. När ska denna insikt drabba miljösituationen USA?

Sverige: Det är svårt att ta in mer om Stockholmshändelserna just nu. Men Socialdemokraternas kongress pågår också och kritiseras av Broderskapsrörelsens Ulf Bjereld. Fokus ligger på stärkt försvar, krafttag mot terrorism, fler poliser och hårdare tag mot brottslingar. Han kan inte minnas att det någon gång tidigare varit så starkt fokus på ordning och reda, rätt och plikt.– Det speglar väl det allmänna debattklimatet, men det är väldigt litet fokus på problemens orsaker. Jag har svårt att se att Socialdemokraterna tjänar på det i längden. Det är så långt från socialdemokratins själ, säger Bjereld till TT.

Malmö/Lund: I år har hela sex skolbiblioteket från Lund lyckats kamma hem utmärkelsen ”Skolbibliotek i världsklass”(SDS). Något att vara stolt över. Ett bra bibliotek är en förutsättning för humanistisk bildning och människosyn.

Konsten: Min senaste målning. Lägg märke till den gammelrosa nyansen och hur den ställer sig till grönt. Guld och lila verkar också trivas tillsammans.


konkret12.jpg

S. Jacobson: Konkret 12. Olja och akryl på duk.  2017.

***

Dagens datum i den radikala historien: https://twitter.com/radicaldaily

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: