Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika 6-7/4 (2) 2017. Kapitalism utan gränser.

Världen: USA går till anfall mot den syriska Assad-regimen. Under natten till fredag, svensk tid, avfyrade två amerikanska stridsfartyg 59 robotar mot regimkontrollerad militäranläggning i Homs, uppger NBC News. Målet: förstöra landningsbanor, bränsledepåer och flygplan, enligt uppgifter till CNN.

Världen: Som första land i världen har El Salvador av miljöskäl förbjudit all gruvbrytning av metaller (ETC). Hoppas andra länder följer efter. Det som finns i jorden borde stanna där.

Nästa bekymmer blir väl asteroidbältet – prospektering pågår. Kapitalism utan gränser.

Sverige: Nu blommar u-båts-”incidenterna” upp igen, närmast i Västerviks skärgård. Svårt att hålla sig för skratt – det är kanhända det öppet redovisade ryska flottbesöket med adress S.t Petersburg som har satt igång folkfantasin.

Sverige: Den semantiska orwellianska krigföringen sedan åtminstone 2010 och fram till idag har avsatt glidningen Nazist-Fascist-Auktoritär-Främlingsfientlig-Invandringskritisk-Svenskvänlig i språket. Repa nu genast upp denna manipulativa ramsa och börja om från början: En nazist är en nazist, med eller utan slips, utanför eller inuti parlamentet, punkt.

Malmö/Lund: Medan allt fler andra svenska städer fogas till listan över fristäder för förföljda författare har Lund inte kunnat leverera – det är för dåligt, skriver Patrik Svensson i SDS.

Konsten: ”Djupt minne” på Kalmar Konstmuseum. Utställningen är den första delen i ett femårigt projekt som syftar till att lyfta fram samtida konst från Afrika. Det är lika sällsynt som efterlängtat med postkolonial konst.


Kalmarkonstmuseeum

***

Boktips: Håkan Holmberg: Den farliga mångfalden – om Sverigedemokraternas världsbild. Arena 2017.

***

Dagens datum i den radikala historien: https://twitter.com/radicaldaily

 

lovepeace.jp

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: