Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika 5/4 2017. Solsken, frihet och en liten blomma.

”Att bara leva är inte tillräckligt. Man måste ha solsken, frihet, och en liten blomma”.— Hans Christian Andersen, “The Butterfly”. På danska heter fjäril ”sommerfugl”. Jag älskar det engelska namnet på påskliljor: ”Daffodils”. Och vad gäller Butterflies tror jag det var i Alice i Underlandet som fjärilarna hade vingar av – smörgåsar!

Världen: I Norge är det olagligt att tillhöra en terroristorganisation, men inte i Sverige. Det förutsätter förstås att man inte terroriststämplar frihetskämpar som t.ex. PKK, vilket faktiskt är fallet här. Och vem som betraktas som terrorist är naturligtvis en politisk fråga, hur man än ser på saken. http://www.dn.se/nyheter/sverige/norge-har-knackt-terrornatverken/

Sverige: ”Vi har en integrationspolitik som jag tycker är väldigt problematisk eftersom den inte tydligare slår fast att det är alla människor som har lika värde, inte värderingarna” säger Astrid Schlytter i AB. Ja, det borde ju vara självklart. Man kan inte dela upp flickor och pojkar i skolan exempelvis. Däremot är ”moralpoliser i förorten” mest en rasistisk kliché.

Malmö/Lund: Centrala Lund behöver en genomgående gågata och minskad biltrafik. På så vis skulle man få en livligare innerstad. Nu vill Miljöpartiet och Socialdemokraterna att tekniska förvaltningen ska titta på vad som kan göras för att ge folklivet en knuff i positiv riktning. Redan före sommaren hoppas man på konkreta förslag (skd).

Konsten: Paul Wallander: Pajasgänget i Alliansen.


paulwallanderAlliansen

Courtesy Paul Wallander.
***
Dagens datum i den radikala historien: https://twitter.com/radicaldaily

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: