Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika 3/4 2017. Zlatan i marmor !?

Världen: USA är redo att agera på egen hand mot kärnvapenstaten Nordkorea om Kina inte sätter press på sitt grannland. – Om Kina inte tar itu med Nordkorea, så kommer vi att göra det, säger Donald Trump, till The Financial Times. USA:s och Sydkoreas invasionshot mot Nordkorea, ända sedan 1953, berördes inte.

Världen: Brexit kan få konsekvenser för den brittiska kolonin Gibraltar i Spanien, som gör anspråk på Gibraltarklippan som varit engelsk och haft engelsk befolkning sedan 1700-talet. Engelsmännen talar nu olycksbådande om Margaret Tatchers krig mot Argentina om Falklandsöarna. Både England och Spanien är emellertid Natomedlemmar, om det nu har någon betydelse. Det är ju annars bara Ryssland som inte anses få annektera gamla områden.

Sverige: ”Medierna har horat sönder sig själva inför marknadens krav. Politiker likaså”. — Stefan Sundström i ETC.

Malmö/Lund: – Det ser väldigt bra ut och tyder på att spolningen har gett effekt, säger Thomas Persson på VA Syd under söndagen. Dock vill man vänta med att koppla tillbaka ledningen till det övriga nätet, och under veckan kommer VA Syd gå in med kamera för att se om något större föremål döljer sig i röret. (SDS). Nej, nu börjar vi faktiskt bli otåliga.

Konsten: Det var i augusti 2015 som Peter Linde fick frågan och han gjorde en mindre skulptur där Zlatan skrattar, gör en segergest och sliter av sig tröjan. Den blev fotbollsstjärnan inte så förtjust i.– Han ville se farlig ut och jag förstår det för det är en väldigt manlig aktivitet på den där planen och en fotbollsmatch är egentligen ett ställföreträdande krig, säger Peter Linde i programmet Sverige, så nu ser Zlatan sträng och farlig ut istället (svt).

Men varför alltid män? Tess Asplund (och hundratals andra vardagshjältar) kunde bli en bra staty, nu när Danuta med handväskan inte fick go public.


zlatan

Zlatan (i marmor?) Courtesy Peter Linde.

***

Dagens datum i den radikala historien: https://twitter.com/radicaldaily

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 2 april, 2017 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: