Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika 3-4/4 (2) 2017. Uppgång och fall.

Världen: ”RAVN (Korpen) är en anarkistisk grupp baserad i nordvästra Köpenhamn. Vår grupp syftar till att vara så inkluderande som möjligt, samtidigt som vi arbetar för att stärka den lokala demokratin. Vi strävar efter att skapa kontakt mellan anarkister som befinner sig i närområdet, och att aktivt arbeta för vår politik på ett uthålligt sätt”. (Sorte Fane Blog). https://www.facebook.com/RAVN-281939348897989/


ravn


Världen: Nuke’em all! Trump leker med elden, eller rättare med världsfreden. ”Vi ska bomba skiten ur dem” brukar han ju säga, men i fallet Nordkorea finns det kärnvapen som foliehattsdiktatorn Kim inget hellre vill än att testa i verkligheten. Och vem hotar vem egentligen? Sedan USA-invasionen 1953?Sydkorea är också djupt korrumperat
med sin ”marknadsekonomi” som det heter. Handel och affärer går som alla vet ut på att luras, att köpa billigt och sälja dyrt, och som en gam med väldiga vingar kretsar profiten, den heliga, i höjden, beredd att när som helst slå klorna i sitt värnlösa, lurade konsumentoffer. Ingen vinst på ett håll utan förlust på ett annat. Är detta ett system att gå i atombombsdöden för?


Sverige: Allvarlig fallolycka på smältverk – en död. – Det är en allvarlig olycka, någon form av fallolycka, säger Peder Jonsson, presstalesperson vid polisen i Västerbotten. Klockan 11.36 meddelar polisen att personen är avliden och att anhöriga underrättats (AB).


Malmö/Lund: ”Med bedrövelse ser jag stressen i det digitala samhället öka där användandet av mobiler, surfplattor och datorer i större utsträckning tar över elevernas liv. Tiden och lugnet att lyssna till sina tankar, känslor, upplevelser och sätta ord på det de ser, känner och hör blir allt mindre”, skriver Ola Frykman i Lokaltidningen Lund. Jag håller med, mobiler är ett otyg: alienerar, ruinerar, exploderar. Man behöver på sin höjd en dator, i övrigt kan man kommunicera med mun-mot-mun-metoden tycker jag.


Konsten: Liv Strömqvists senaste seriealbum ”Uppgång och fall” finns på India Däck Bokcafé i Lund. Polkagriswiki är kritisk i sin recension men själv tycker jag den är bra.

uppgång

Courtesy Liv Strömqvist.

***
Dagens datum i den radikala historien: https://twitter.com/radicaldaily

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: