Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika 24-25/3 2017. Svensk dokumentär om antifascisterna.

Världen: Förre diktatorn Hosni Mubarak, 88, som störtades och fängslades under den arabiska våren 2011, har nu försatts på fri fot till många egyptiers missnöje. Anklagelserna om maktmissbruk kvarstår (New York Times).

Sverige: Dokumentären ”Antifascisterna” som handlar om antifascistisk kamp i Kärrtorp, Malmö och Grekland har haft premiär i Stockholm 18 mars på Biograf Reflexen i Kärrtorp och ska turnera både Sverige och världen runt under det kommande året. Ett av målen med filmen är enligt Patrik Öberg att lyfta fram en mer nyanserad och djupgående bild av antifascistiska rörelser än vad som tidigare har funnits i Sverige (Fria.nu).

Äntligen får antifascisterna själva komma till tals!

Malmö/Lund: Full polis visade brickan. Polisregion Syd anser att en polis i Kristianstad brutit mot tjänstereglerna när han i berusat tillstånd på sin fritid visat sin polisbricka och sagt att han var polis. Eftersom det han har gjort har anknytning till hans arbete som polis, anser Polisregion Syd att hans agerande bör disciplinprövas. Man föreslår att personalansvarsnämnden tilldelar honom en varning (skd.se).

Konsten: The Masters of Invention – en utställning om spraykonstens historia fram till idag visas 24 mars – 29 maj 2017 på The Lettering Arts Centre, Snape Maltings, Suffolk, UK. Kurator: Errol Donald (BBC).


part2ism

Courtesy Part2ism /BBC.

***

 

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: