Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika 21/3 2017. Förnybar energi är nu vanligare än kol.

Världen: Trendbrott för miljö och klimat. Under 2016 inträffade något som många väntat länge på. Förnybar energi gick om kol för första gången i historien.– Efter att Kina kastat sig in i förnybart så har priserna pressats ned och blivit marknadsmässiga, säger Matthew Smith, chef för Hållbarhetsanalys på SPP (svd).

Sverige: Filmen ”Ledaren” som hyllar despoten Erdogan visas nu på Kulturhuset. Journalisten Kurdo Baksi skriver: Det är minst sagt osmakligt att Filmhuset och Filminstitutet låter sig bli en plattform för en president som fängslat tusentals filmare, scenografer, sångare journalister, akademiker och författare; som stryper yttrande- och pressfriheten, och skapar misstro och hat mot kurder, armenier, assyrier/syrianer dagligen; som håller timslånga Europafientliga tal runt om i Turkiet. Följer de ansvariga på Filmhuset inte det dagliga nyhetsflödet om Erdoğan?” (DN).

Sverige: Socialdemokraterna i EU har förlorat 26 val av 33 och i Holland gått från 25% till 5%, skriver Åsa Linderborg. Men de ökar när de går åt vänster, konstaterar hon också. Kommer Löven att påverkas av detta faktum?

Malmö/Lund: Rymdkonferens till Lund – samlar bolag från 13 länder 20-22 mars. Hur kan rymdteknik göra nytta på jorden, för hållbara städer och innovationer? Det ska diskuteras när en rymdkonferens hålls i Lund (8till5).

Konsten: Digital art.


konkret17

S. Jacobson: Purple Rain..

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 21 mars, 2017 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: