Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika 15-16/3 2017. Nasarkungen i Skara.

Världen: Donald Trump vägrar att redovisa sina deklarationer och nu förstår vi varför. Han har tidigare skrutit om att han ansträngt sig för att betala så lite skatt som möjligt. – Det är för att jag är smart, sa han i samband med att Demokraternas kandidat Hillary Clinton kritiserade hans agerande under en presidentvalsdebatt. Nu har hans deklaration från 2005 läckt ut mot hans vilja. Den visar att han inte betalade federal skatt på sin inkomst om 150 miljoner dollar (MSNBC). Minns ni att han moraliserade över Hillarys ohederlighet? Same shit, different assholes.

Sverige: Flyktingprofitören mm. Bert Karlsson accepterar i vanlig ordning inte de lagar som gäller för vanliga dödliga. ”Det är för jävligt att en enskild person kan kräva att någon blir straffad. Jag ska visa på hur jävla dumt det här är”, säger Bert till Skaraborgs Läns Tidning. Att även andra försenat sin deklaration betyder enligt Bert att inte heller han behöver bry sig. Ett särskilt undantag för nasarkonungen  Bert i Sveriges grundlag är måhända önskemålet.

Sverige: Alliansen och det moderna slaveriet. ”Den M-ledda alliansregeringen hade ett outtalat mål som de drev hårt. Den fackliga rörelsen skulle angripas och försvagas på alla tänkbara sätt. Arbetsgivarnas makt skulle öka på bekostnad av facket och de anställda. Ett viktigt redskap blev lagen om allmän visstid som infördes 2007. Den ger arbetsgivare rätt att anställa någon på visstid utan att ange något skäl. Resultatet ser vi nu i LO:s rapport ”Anställningsformer och arbetstider 2017”. För 25 år sedan var 42 000 behovs- och timanställda i Sverige. I fjol hade antalet växt till hela 262 000”, skriver Peter Franke i Folkbladet. I hemlighet sörjer alla liberaler slaveriets avskaffande – men de har ju löneslaveriets sofistikerade varianter att trösta sig med.

Malmö/Lund: En av Lunds högsta skolpolitiker hoppar av efter en högstadieskolas kritiserade hantering av en våldtäkt mot en 14-årig elev. De två pojkar som dömts för våldtäkten fick gå kvar på skolan ända tills det uppmärksammades i medierna. Pojkarna har nu fått lämna skolan och får i stället enskild undervisning på annan plats i Lund. Kommunen har också lovat att ändra sina rutiner, så att något liknande inte inträffar igen (AB). Show, don’t tell !

Konsten: Min senaste målning.


konkret5

S. Jacobson: Konkret 5. 2017.

***

Nättips: Tidningen Kulturen på nätet har en mängd utmärkta konstartiklar, t.ex om Jackson Pollock. Övriga artiklar håller också i allmänhet hög kvalitet – möjligen med undantag av Teratologen och hans tröttsamma nihilism. http://tidningenkulturen.se/

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: