Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika 5-6/3 2017. Kämpande konst.

Världen: Ett växande antal människor har korsat gränsen till Kanada illegalt sedan Donald Trump blev president, en del i rädsla över att de i USA ska bli deporterade till sina hemländer(AB). Kanada tänker inte stänga gränsen utan de ser invandring som något helt naturligt

Sverige: Folk tycker jag är en rolig jävel men i själva verket är jag en djupt sorgsen människa. Jag sörjer ett samhälle som var på väg att bli lysande. Så blev det inte. För den generation vänster som jag tillhör innebär det ren och skär sorg” säger komikern Sven Melander i SDS.


sven

 

Malmö/Lund: Ett konserthus och en svensk filial till Nasas rymdcenter i USA. Det är några av förhoppningarna som knyts till Science Village i Lund. Forskarbyn ska rymma mycket mer än forskningsinstitut och företag (SDS).

Konsten: Konstnären Jenni Laiti kämpar för samernas mark. Jenni tror inte längre att staten kan lösa situationen, utan tror att konsten och kulturen istället kan förändra. Hon hade själv engagerat sig i det samiska civilsamhället och lärt sig hur man jobbar demokratiskt inom systemet. Men i skogskampen tog hon till sig anarkismen. – Vad gör staten och sametinget? Det händer ingenting. I skogen såg vi att det finns andra vägar också. Systemet lär oss att göra saker på ett visst sätt och att alla ska göra samma, men det fungerar inte alltid. Det behövs olika sätt att jobba på, säger hon till Camino Magasin.


jenni

http://www.caminomagasin.se/nyheter/2016/11/24/jenni-laiti-kampar-samernas-mark

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 5 mars, 2017 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: