Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 26/2 2017. Malmö inget Chicago.

Världen: Som en dålig agentfilm. Kemikalien som dödade Kim Jong-nam, halvbror till Nordkoreas diktator Kim Jong-un, har identifierats som nervgasen VX, uppger polisen i Malaysia. Rester av VX, som används i kemisk stridsföring, hittades av kriminaltekniker på Kim Jong-nams ansikte (AB). Kim Jong-nam som var påtänkt till ledarrollen i Nordkorea råkade i onåd när han försökte komma in i Japan för att gå på Disneyland och har sen dess levt i exil i Kina.

Sverige: ”Sverigedemokraterna är Sveriges mest kriminella riksdagsgrupp, sett till andelen dömda ledamöter. Innan man börjar peka finger åt andra grupper bör man kanske städa rent hemma hos sig först”, säger Morgan Johansson (s) till Dagens Nyheter. En utförlig statistik sammanställd av Gellert Tamas finns här: https://anarchyisorder.wordpress.com/2017/01/27/sd-pa-brottets-bana/  Det visar sig att SDs riksdagsgrupp är mer brottsbelastad än de invandrare man ständigt hackar på.

Sverige: Författaren till den bedrövligt undermåliga uppsatsen om desinformation i Journal of Strategic Studies, Martin Kragh, får nu uppbackning av vissa kollegor på Uppsala Universitet men det blir som Emma Lundgren i Internationalen (22/2) säger ”ett magplask”. Kragh ska nu undergå granskning vilket ska bli intressant att följa upp. Antingen faller man undan för det kollegiala trycket eller så drar man slutsatsen att en institution som gör anspråk på att vara vetenskaplig gör klokt i att hålla rent på sin egen bakgård. Karolinska Institutet har en del erfarenheter i den riktningen, utan alla jämförelser i övrigt.

Malmö/Lund: Redaktören för en sajt med bas i London utlovade 2 000 dollar till den journalist som vågade åka till Malmö. Frilansaren Tim Pool nappade – och är nu på plats för att undersöka hur farlig staden egentligen är.– Det är klart att det finns problem, men i jämförelse med Chicagos kriminalitet är Malmö paradiset, säger Tim Pool (AB). Förra året mördades 11 personer i Malmö mot 762 i Chicago.

Konsten: Lars Kleen, Gunnar Smoliansky visas på Landskrona museum med början på söndag den 26 februari och fram till 23 april. Nu på söndag klockan 14 närvarar konstnärerna och Sune Nordgren inviger. Nedan Pia Hansson: Carrier II, Landskrona konsthall, t o m 19/3.


rsperzjj-wyxajjterf8ad7gqku

Courtesy Pia Hansson: ”Kropp”, plexiglas, ur utställningen ”Carrier II” på Landskrona konsthall. Bild: Rickard Dighammar.

***

 

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 25 februari, 2017 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: