Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 25/2 2017. G20-mötet.

Världen: Autonoma Revolutionära Nordiska Alliansen är ett nätverk av antikapitalistiska, feministiska och antifascistiska grupper från de nordiska länderna, som vill anordna ett starkt nordiskt deltagande i protesterna mot G20-mötet i Hamburg i juli. De 20 mest avancerade ekonomierna i världen har bildat gruppen 20 för att diskutera politik och ”finansiell stabilitet” i årliga toppmöten. Dessa toppmöten består av världseliten, företrädare för åtstramning, krig, ojämlikhet och klimatkatastrof; statsöverhuvuden, finansministrar och centralbankschefer från EU och 19 stater samt särskilt inbjudna personer och grupper som IMF och Världsbanken, liksom grupper som Association of Southeast Asian Nations som leds av Duterte i Filippinerna.

G20 är helt självutnämnt och saknar alla demokratiska kontrollmekanismer och toppmötena är idag den främsta mötesplatsen för G20 att diskutera och främja sin nyliberala politik och sina kapitalistiska intressen. Detta år hålls G20-mötet i vänsterområdet Schanzen i den stora konferenssalen i Hamburg. Det finns ett brett utbud av protester planerade från alla spektra av sociala rörelser, ekologer, feminister, NGO:s, olika strömningar av den radikala vänstern, den parlamentariska och gröna vänstern, asylaktivister, kristna och många, många andra. Det finns flera olika möjligheter till aktioner. Man kan boka bussplats från alla nordiska länder. Nu kör vi! http://www.infoarna.org/

Sverige: Regeringen går till motattack mot SD-topparnas Sverigebild i amerikanska Wall Street Journal. – Vi har kommit till en punkt där Sverigedemokraterna medvetet skadar Sverige genom att ljuga om oss i internationell media, säger justitieminister Morgan Johansson (s) i AB. Så var det med den ”sverigevänligheten” i SD.

Malmö/Lund: Lunds fem kommunalråd får inte sänkt lön. Vänsterpartiet ville sänka arvodet med 15 000 kronor, men fick bara stöd av Feministiskt initiativ när frågan avgjordes av kommunfullmäktige (SDS). Kan man säga att politikerna här handlat i eget intresse? Ja, onekligen, förvisso, säkert.

Konsten: Julian Schnabel. Pace Gallery N.Y. februari –mars 2017.

shnabel2

Courtesy Julian Schnabel: Rose Painting (Near Van Gogh’s Grave) X, 2016 / artnet.


lovepeace-jp

 

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 24 februari, 2017 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: