Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 23/2 2017. Våren är här!

Världen: Amnesty: Mänskliga rättigheterna försvagas av politisk hatretorik. När olika grupper ställs mot varandra undermineras de mänskliga rättigheterna säger Amnesty och ger som exempel Donald Trump och Rodrigo Duterte (SR).

Sverige: ”De överlevde Förintelsen. Nu förföljs och trakasseras de av nazister som försöker skrämma dem från att berätta om sina erfarenheter”, skriver Expo som kommentar till de tre senaste attackerna på skolor med Förintelsen på programmet. ”Nu skriker de att Förintelsen aldrig ägt rum. Hitler sa att upprepar man en lögn tillräckligt många gånger så blir den en sanning. Men vi får inte låta oss skrämmas. Rädsla förlamar och det var vad som hände på 30-talet. Folk blev rädda och tysta, de få som vågade höja sina röster blev angivna. Redan från början måste alla förstå att varje människa har ett ansvar” säger en av de överlevande som fortfarande talar på skolorna (Expo).

Det är en ytterst egendomlig ordning detta – att nazisterna alltid verkar ha polisskydd medan överlevarna aldrig verkar ha det. Vad kan det bero på?

Och här är några andra som definitivt skulle behöva polisskydd. Tre personer som enligt polisen är tiggare har förts till sjukhus i ambulans på onsdagsförmiddagen. Två män och en kvinna ska ha angripits utanför en matbutik i Stenungsund. Polisen skriver på sin hemsida att de blivit angripna av 4-5 personer och slagna med tillhygge. De två männen ska ha fått sårskador i huvudet och har förts till sjukhuset i Kungälv (AB).

Malmö/Lund: Våren är kommen, i alla fall till delar av Skåne. På sina håll har temperaturerna legat över nollan sju dagar i sträck. Men våren är på god väg in över hela Skåne (SMHI). Ja jag tror minsann att det stämmer – mina snödroppar har kommit upp. En vecka till så är februari slut, tack och lov! Sen börjar livets bankett igen.


sno%cc%88dropp

Love, Peace & Understanding — Anarchy is Order

***

En kommentar på “Krönika 23/2 2017. Våren är här!

  1. Pingback: Jag vill lyfta dessa frågor, om än våren är långt borta här i Umeå! – JEANETTEGUSTAFSSON KONST&NÄRINGSLIVSPOLITIK

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 22 februari, 2017 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: