Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 21/2 2017. Exit Sahlin.

Världen: USAs administration ser spöken på ljusa dagen. Påståenden om terrorattacker som inte inträffat, på Bowling Green, I Atlanta och nu senast i Sverige – som om det inte räckte med de verkliga händelserna i skolskjutningarnas förlovade land. Och varför inte ta en närmare titt på den paramilitära terrorhögern? Men Fox News och deras paranoida världsbild är tydligen intressantare. De som intervjuats i programmet känner sig lurade. Margot Wallström menar att det är ett stort problem att felaktiga uppgifter sprids om Sverige.

Sverige: ”Behöver polisen resurser så ska den få det”, skriver Proletären (kp) med sin fatala övertro på Staten. Riktpunkt (skp) tar avstånd från det resonemanget. En revolutionär ska inte förlita sig på Statens tvångsmedel, arbetarklassens fiender. Det är inte första gången kp tar parti för polisen, så gjorde man också i Göteborg 2001 när skallet gick mot de autonoma.

Men förortens befrielse ska vara dess eget verk och en anarkist är någon som inte behöver polis för att uppföra sig.

Sverige: Att Mona Sahlin nu erkänner osant intygande innebär sannolikt slutet på en spektakulär karriär i svensk politik och förvaltning, skriver svd.

Malmö/Lund: Dyslexi och dyskalkyli. Läs- och skrivsvårigheter respektive räknesvårigheter. Två saker många elever brottas med. Men enligt ny forskning från det nederländska universitetet Radboud beror diagnoserna endast på dålig undervisning, skriver Lundagård.se.

Konsten: Jesper Nyrén.


jesper

Courtesy Jesper Nyrén, Norrtälje konsthall, Galles gränd 7, Norrtälje. Utställningen pågår 28 januari – 12 mars 2017/konsten.net.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 20 februari, 2017 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: