Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika 8/2 2017. Who are the Anarchists?


Världen: Det sista hindret för en omstridd oljeledning genom den amerikanska delstaten Dakota verkar undanröjt. USA:s ingenjörskår meddelar att den tänker tillåta att ledningen dras i en tunnel under dammen Oahe, en reservoar som är en del av Missourifloden. Ingenjörskåren är ansvarig för miljöprövningen av projektet. Under president Barack Obama bromsades projektet av miljöskäl, men president Donald Trump utfärdade strax efter sin installation en order till ingenjörskåren att underlätta slutförandet av bygget.(AB). Ett allvarligt nederlag för miljörörelsen och indianerna och ett provokativt stöd till oljeindustrin helt i galningen Donald Trumps anda.

Sverige: Med Trump som president i USA är risken överhängande att Ryssland lämnar ut Edward Snowden till USA, där han hotas av livstids fängelse. Nu måste svenska regeringen agera för att stärka skyddet för visselblåsare och göra det möjligt för Snowden att resa till Sverige och ta emot Right Livelihood-priset, skriver Ole von Oexkull, chef för Right Livelihood-stiftelsen (SDS).

Malmö/Lund: Köpenhamn. Tivoli storsatsar på den virtuella verkligheten. Det rör sig om investeringar på tiotals miljoner kronor. I centrum för satsningen står Demonen, Tivolis befintliga berg- och dalbana. I den susar man fram i upp till 77 kilometer i timmen, genom tre loopar och ett fysiskt fall på 20 meter som ger ett tryck på upp till 4G. Och man åker den med VR-glasögon på. Det är den första upplevelsen i sitt slag i Skandinavien, skriver man i ett pressmeddelande. (skd.se).


 

whoare

Courtesy anarchistnews.com

***

Citatet: ”Skicka dit en färja och hjälp dem över istället för att rädda dem först när de håller på att drunkna.” — Hans Rosling

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 7 februari, 2017 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: