Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika 7-8/2 (2) 2017. Naziterrorismen.

Världen: Protesterna haglar över Israel efter måndagens legalisering av bosättningar på privatägd palestinsk mark. Enligt EU-diplomater i Jerusalem kommer EU att replikera med att lägga ett förestående möte med Israel på is. – Regeringen fördömer gårdagens Knessetbeslut om att illegalt konfiskera privatägd palestinsk mark. Beslutet är ett flagrant brott mot folkrätten och säkerhetsrådsresolution 2334, säger utrikesminister Margot Wallström till DN.

Sverige: 38 fall av dödligt nazistiskt våld har förekommit i Sverige mellan 1983 och 2015. Islamisterna och vänstern har orsakat 0 dödsfall under samma period. Kanske säger det något om var resurserna borde sättas in? Allmänheten väntar otåligt på det. Tre nazister är häktade för tre sprängattentat som kan bli stämplade som terrorism. Tänk om det varit islamistiska terrorister som legat bakom, vilket pådrag vi hade haft”, skriver Lotta Gröning i Expressen, som också gjort en större kartläggning av NMR.

Malmö/Lund: Donald Trump fabricerar uppgifter om IS-aktioner som han påstår att pressen förtiger, bland annat i Malmö och Köpenhamn. Uppgifterna bemöts i KvP här: http://bloggar.expressen.se/kvp-ledarbloggen/2017/02/07/371/

Malmö/Lund: Allt åt Alla om Spiritus Mundi-skandalen. ”Hela arbetet kring ”våldsbejakande extremism” bygger på falska förutsättningar; till begreppet “våldsbejakande extremism” räknas nämligen alltifrån jihadister som stödjer ISIS, till nynazister i NMR, till oss inom vänstern som stödjer YPG/YPJ — en sammanblandning som av forskare och faktiska experter anses vara mycket bristfällig och helt ovetenskaplig.
Malmö Stad har tidigare fått kritik för sina otillräckliga insatser mot “våldsbejakande extremism” och bidragsentreprenörerna i Spiritus Mundi såg i det en god affär. Deras projekt gav en enkel utväg för Malmö Stad”.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10154904630407381&substory_index=0&id=282899937380

Konsten: You Si.


yosi

Courtesy You Si: Migration in Flight, 2016. Acrylic color ink on rice paper, 40 x 40 in. / Artnet.

***

 

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 7 februari, 2017 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: