Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika 6/2 2017. Vitalisera konsten!

Världen: ”Det här är andra gången som Trump har försvarat Putin mot anklagelsen om att han är en mördare, genom att säga att USA inte är bättre eller annorlunda”, säger Adam Schiff i en CNN -intervju. Där har dom något gemensant.

Sverige: Politiker kräver blixtsnabb lagändring efter nej till naloxon. Läkemedelsverket säger nej till nässprayen naloxon som kan rädda människor som tagit en överdos. Nu måste folkhälsominister Gabriel Wikström (S) ändra lagen, säger flera politiker. Om det är lagen det är fel på så är det väldigt enkelt att blixtsnabbt ändra den. Varje vecka dör människor samtidigt som det finns en behandling som skulle kunna rädda liv (svt.se).

Malmö/Lund: Idag hölls rättegången mot de tre SVT-anställda som under en dokumentärinspelning hjälpte en 15-årig syrisk flyktingpojke att ta sig till Sverige. Utanför Malmö tingsrätt anordnade Refugees Welcome en demonstration för att visa sitt stöd för de tre journalisterna.– Vi vill att Sverige ska ta tillfället i akt att legalisera människosmuggling i humanitärt syfte. Så som lagen ser ut just nu speglar den inte den allmänna opinionen. Det vill vi visa genom vår närvaro här, säger Lina Myritz, en av personerna bakom demonstrationen (SDS),

Konsten: ”På 60- och 70-talen erbjöd Lund konstupplevelser av världsklass. Det var då det. Sedan gick det snabbt utför”, skriver Staffan Bengtsson i AB och det stämmer bra med vad jag själv beskrivit i artikeln ”Lunds konsthistoria”. Men med fler gallerier och en satsning på måleri och figurativ konst i Konsthallen samt gatukonst i allmänhet går det att vända utvecklingen. Skissernas museum i Lund och Moderna Malmö visar vägen.


swoon

Courtesy Swoon: Fasadmålning i Brooklyn, N.Y.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 6 februari, 2017 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: