Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika 4/2 2017. Trump och andra Aliens.

Världen: Washington DC. En jättelik demonstration vällde fram genom USA:s huvudstad under Donald Trumps andra dag som president.– Det här är början på en massiv protestvåg mot Donald Trumps agenda, sa Cory Booker, senator från New Jersey, till DN. Och mycket riktigt, protesterna bara fortsätter dag efter dag utan att mattas. Med litet tur kan Trump trigga en radikalisering av världens folk, en del tyder faktiskt på det redan nu. Ska man hitta något annat som kan spela oss i händerna är det väl isolationismen som redan avskaffat det lömska TTIP-avtalet. Vilket var bra. Vi får använda politisk jiujitsu så faller han på eget grepp – om han inte rentav hinner bli avsatt innan dess. Se hur det gick för Nixon…


trumpnixon2.jpg


Världen: När hon svarade på frågor om UFOs från en reporter under en valintervju i New Hampshire, sade Hillary Clinton: ”Ja, jag kommer att gå till botten med det.” Clinton medgav även att hon inser att Jorden faktiskt kan ha besökts av utomjordingar. Hon fortsatte med att säga att hon skulle försöka att inrätta en arbetsgrupp för att utreda Area 51, där resterna av den påstådda UFO-kraschen i Roswell, New Mexico 1947 och främmande kroppar togs om hand, skriver Express.co.uk. Vissa bedömare menade redan 2016 att regeringarnas kunskaper om UFO fenomenet kommer att avslöjas ”inom den närmaste tiden”. Vad som är fakta eller ej kommer vi förhoppningsvis då att få veta om nu inte Trump obstruerar, han gillar ju som bekant inte främlingar!

Sverige: Högerextremt terroristdåd i Jönköping? Tidigt på morgonen fredag 9 december inträffade någon form av sprängning vid Kulturhuset på Tändsticksområdet i Jönköping. Detonationen skedde vid ingången till Kafé Nyfiket och boende i området vaknade av smällen. Fem fönster gick sönder och det började även brinna i en påse. Ett område utanför Kulturhuset spärrades av och polisens bombgrupp från Göteborg undersökte platsen. Ärendet utreddes som allmänfarlig ödeläggelse och hamnade hos polisens grupp för grova brott, men nu tar Säpo över utredningen. Det var P4 Jönköping först med att rapportera under torsdagen. Gissa tre gånger vem som var framme…

Malmö/Lund: Lunds handlingsplan för ”våldsbejakande extremism” har som bekant dragit ett löjets skimmer över sig. Nu har man beslutat att den skall vara oförändrad. Fortsatt löjlig, alltså.

Konsten: Odd Nerdrum.


nerdrum

Courtesy Odd Nerdrum: White Brick, 1984, Oil on canvas. 16 ½ X 21 ¾ inches.


 

vinjett2 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 3 februari, 2017 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: