Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika 27/1 2017. Episk aktion mot Åkesson i Växjö.

Världen: Gambias nye president Barrow har nu anlänt till huvudstaden Banjul efter att diktatorn Jammeh lämnat Gambia med statskassan till sin exil i Ekvatorialguinea. Förväntningarna om fred och demokrati är stora när nu landet ska byggas upp igen. Före Jammeh hade Gambia en lång period av politisk stabilitet, men arbetslösheten är fortfarande skrämmande hög.

Sverige: En lyckad aktion mot Jimmie Åkessons möte i Växjö. En liten bit in i hans tal reste sig merparten av publiken och gick ut! Det var ”Tillsammansskapet” som genomförde den episka aktionen. Kampen fortsätter!

Sverige: Håkan Juholt har utsetts till ambassadör på Island. ”Inte en dag för tidigt”, skriver AB. Juholt har en gedigen utrikespolitisk erfarenhet. Han var riksdagsledamot i 22 år och har varit ordförande i försvarsutskottet. Dessutom har han suttit i utrikesnämnden, utrikesutskottet, krigsdelegationen och Natodelegationen, bland annat. I 12 år var han ledamot av försvarsberedningen varav sju år som ordförande.

Till hans meriter – förutom att han var just den vänstersosse som (s) och Sverige verkligen hade behövt som statsminister, hör också att han var emot att Jas-plan skickades till Libyen. Den kommande utvecklingen gav honom rätt trots att han sedan intrigerades bort från makten under skandalösa former av kanslihushögern.

Malmö/Lund: Äldreomsorgen i Sjöbo har utökats med drygt tio heltidstjänster, tack vare ett statligt bidrag på fyra miljoner kronor om året. Det är dock oklart vad som händer med tjänsterna när de tillfälliga bidragen tar slut (Ystad Allehanda).

Det är ett systemfel att välfärdens finansiering skall vara så ryckig. Skadeverkningarna av Kjell-Ove Feldts, Bengt Dennis’, Åsbrinks och Göran Perssons nyliberala politik och avregleringar påverkar oss fortfarande och Löfven och Alliansen har inte precis gjort det bättre. Får sedan M+SD inflytande efter 2018 är det förmodligen adjö till all välfärd som föregående generationer byggt upp. Vi kommer inte att ge oss utan motstånd.

Konsten: Margulies.

trump3-kopia

Courtesy Margulies. Beundransvärt att någon orkar skämta om världssituationen.

lovepeace-jp

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 26 januari, 2017 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: