Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika 26-27/1 2017. Klottersanerare stoppade tågtrafik.

Världen: Under de närmaste dagarna tas ett presidentbeslut som uppges sätta tillfälligt stopp för utfärdandet av visum till människor från Syrien, Irak, Iran, Libyen, Somalia, Sudan och Jemen. Trump har hävdat att han ska införa ett inreseförbud för muslimer, vilket väckt ett ramaskri. Experter anser att det kan bryta mot grundlagens krav på religionsfrihet, om majoriteten av invånarna i de länder som omfattas av visumstoppet är muslimer (AB).

Sverige: Den nyliberala tankesmedjan Den Nya Välfärden (borde vara Den Gamla Ofärden) som leds av skatteplaneraren Patrik Engellau lurar småföretagare på stora belopp och propagerar för SD i sina annonser, skriver ETC. http://www.etc.se/inrikes/sa-lurar-sd-vanliga-tankesmedjan-foretagare Varning utfärdas!

Sverige: ”Klottrare” stör aldrig tågtrafiken och stannar aldrig några tåg. Men ”klottersanerare” kan! Strax efter klockan 21 på onsdagskvällen kom ett larm till polisen om två personer som stod och klottrade vid bangården i Sävenäs. – När vi får sådana larm som är i närheten av spårområden så rycker vi alltid ut, säger Peter Adlersson. All tågtrafik stoppades i samband med att en patrull ryckte ut på larmet. – Vi kom dit och påträffade mycket riktigt två personer. Men de var iklädda varselvästar och jobbade som saneringsarbetare. Tågtrafiken sattes åter i rullning. – Vid 21.45 hade alla lämnat spårområdet och tågtrafiken rullar igen, säger Peter Adlersson.

Som vi så ofta har tvingats konstatera: graffiti hotar ingen och kostar inget, det är sanerarna som utgör ett onödigt hot och en onödig kostnad. Att dom dessutom stoppar tåg innebär rimligtvis att de måste försvinna så snart som möjligt. Avskaffa hela denna samhällsskadliga verksamhet som förfular väggar och förstör konst! Skulle det mot förmodan dyka upp ett hakkors eller Dan Park-affisch tar vi själva bort det, inte de lönsamma saneringsbaronerna.


banksy

Tur att det inte fanns klottersanerare på grottkonstens tid. Courtesy Banksy.


Malmö/Lund: Flera institutioner brister i sin information om kursplaner, betyg och provresultat. Ständiga schemaändringar förekommer på flera håll, och ändringar i kurslitteraturlistor. Informationsbristen är ett problem för alla studenter, har du sedan en funktionsnedsättning kan bristen vara ett väldigt stort problem, betonar Emma Klingspor. – Har du till exempel lässvårigheter och behöver få en kursbok inläst för att kunna ta del av den, så kan det ta upp till åtta veckor. Blir det då ändringar i kurslitteraturlistorna säger det sig självt att det blir problematiskt och du riskerar komma långt efter i studierna (SDS).

I detta sammanhang vill vi tipsa om bloggen ”Anarkoautism” som tar upp just sådana problem mycket utförligt: http://anarkoautism.wordpress.com. Läs den!

lovepeace-jp

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 26 januari, 2017 by in * KRÖNIKAN and tagged , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: