Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika 24-25/1 2017. SD blåser pensionärerna – fördubblar pensionärsskatten.

Världen: På tisdagen skrev den nyblivna presidenten Donald Trump under en exekutiv order som ger klartecken för de mycket kritiserade och omstridda oljeledningarna i North Dakota. Trump lovar också att själva rören ska byggas i USA. Ledningarna på indianernas område går bl.a. ut över grundvattnet.

Sverige: Hör du till dem som tror att du får en högre pension med SD? Då kan du känna dig totalt förd bakom ljuset, lurad, blåst, pantad och såld. Sverigedemokraternas skuggbudget som kom förra veckan presenterades i medierna som en satsning på låginkomsttagare. Nu kritiseras utspelet som ett marknadsföringsknep som i själva verket består av ett nytt jobbskatteavdrag som gynnar de med högst inkomster (ETC).

”De vill dubbla pensionärsskatten, men vågar inte säga det till sina väljare”, säger Martin Jordö från Feministiskt initiativ (Fi). Glöm inte detta vid valet 2018 om du har den minsta självbevarelsedrift!

Malmö/Lund: Söndagen den 5 februari är det dags för Arlövs första Tillsammanscafé på Vårbogården. En av de som är med och anordnar caféet är Jeanette Karmestam som varit med i ett år och nu är en av två talesmän för gruppen Tillsammans i Burlöv som funnits sedan 2014.

”Vi har tidigare bara anordnat några manifestationer men kände att det vore bra med en fast programpunkt på en fast plats. Därför har vi bestämt oss för att ha tillsammanscafeer under våren”, berättar hon. I sitt program skriver gruppen: ”Vi vill skapa en trygg mötesplats där kommuninvånare, nya som gamla, kan träffas och lära känna varandra. Vi vill vara en plattform för organisering av de röster som inte hörs i kommunen. Vi tror att det är vägen till ökad tolerans och bättre gemenskap och sammanhållning”.(SDS).

Bra! Allaktivitetshuset i Dalby bör också stödjas. Ett Allaktivitetshus i varje kvarter i hela Skåne! Allt som kan främja skapande gemenskap över kategorigränser i hela Sverige är en viktig och positiv utveckling. Och nödvändig, rent av en ödesfråga för landet. De konstruktiva resultaten kommer inte att låta vänta på sig. Desintegrationen och den ofrivilliga ensamheten ska utrotas. Kör på!


allaktivitetshus

Insändare i SMP 2015. Det finns en folklig opinion för fler Allaktivitetshus med gemenskap – överallt! Det här är bara början…

vinjett2

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: