Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika 24/1 2017. Stanna hemma, Åkesson!

Världen: Tillsammans har Trump och hans kabinett en gemensam förmögenhet på 4,5 miljarder dollar vilket gör dem till den rikaste regeringen någonsin (Flamman). Miljardärer klimatskeptiker och rasister dominerar. Rex Tillerson, tidigare vd:n för energijätten Exxon Mobils har godkänts som USA:s utrikesminister av senatens utrikesutskott.

Men var finns kvinnorna, de svarta och genomsnittsamerikanen? Arbetarna ska vi förstås inte räkna med. Det är ju dom som ska leverera den materiella basen; peanuts. En rasistisk miljardär ska det vara. Den strukturen har ju funnits där hela tiden men nu blir den omöjlig att dölja.

Sverige: Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson stannar till i Umeå under sin Sverigeturné och kommer att hålla ett öppet möte på Väven. Det har fått kulturarbetare att samla sig till protester, skriver ETC Umeå. Också 2014 dissades Åkesson på turné av hela landet. Vi har höga förväntningar på SDs valturné 2018.

Malmö/Lund: ”Återigen snor överklassen från folket”. Det menar åtminstone Smålands nation som nu anklagar Göteborgs nation för stöld av klubbkoncept. – Det känns synd att de försöker sno vårt största klubbkoncept, säger Alice Nordin en av arrangörerna för Smålands Håkanklubb. Göteborgs nation satsar nu på ett nytt klubbkoncept där de bland annat ska köra temaklubbar. Men i stället för att komma på helt egna teman har de ”lånat” några klassiker vilket nu väckt reaktioner inte minst på Småland Nation (Lundagård.se).

Konsten: A-memes.


amemes1

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 24 januari, 2017 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: