Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika 19/1 2017. Invasion i Gambia?

Världen: År 2016 blev ännu ett rekordvarmt år globalt sett. Därmed har nya rekord satts tre år i rad. Forskare är övertygade om att mänsklig påverkan ligger bakom värmerekorden (dn.se).

Världen: Senegals och Nigerias trupper står vid gränsen till Gambia i väntan på att den yahya_jammehexcentriske diktatorn Yahya Jammeh ska avgå efter att han förlorat valet. Annars invaderar man landet. Jammeh kom till makten genom en militärkupp 1994. Hälsoministern och utrikesministern har redan flytt och Jammeh  klamrar sig nu fast vid makten – som han alltså haft i 22 år – enbart med hjälp av ett undantagstillstånd. Den nyvalde presidenten Adama Barrow som skall sväras in befinner sig ännu i Senegal. Här finns Freedom Newspaper, den bästa oppositionella sajten: http://www.freedomnewspaper.com/ som rapporterar fortlöpande.

Sverige: ”Försvarsminister Hultqvist har anslutit Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB) till Natos propagandacentral Stratcom i Riga. Därmed är Natos/USA:s propaganda rådande sanning i det officiella Sverige och MSB skickar medarbetare för utbildning till Fort Bragg, USA:s centrum för psykologisk krigföring. Vi är Natomedlemmar på åsiktsplanet”, skriver Britta Ring i Flamman under rubriken ”McCarthyismen är tillbaka i den svenska offentligheten”.

Sverige: Mona Sahlin har tagits in för nya förhör om misstankarna om osant intygande, som Expressen avslöjade. Förhöret tog en timme och åklagaren ska ha lagt fram nya uppgifter från personer i regeringskansliet, skriver Aftonbladet.

Malmö/Lund: Patientsäkerheten är hotad på akuten i Lund. Det anser företrädare för fackförbundet Kommunal, som är starkt kritiska till arbetsmiljön. ”Den är katastrofal” säger skyddsombudet Torgny Lindau, undersköterska på akuten (SDS).

Konsten: Imagine.


imagin0

 Love, Peace & Understanding — Anarchy is Order

***

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 18 januari, 2017 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: