Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika 12/1 2017. Rekordsiffror för Konst & Politik.

Världen: Redan innan Donald Trump tillträtt är det 51% av männen och 59% av kvinnorna i USA som ogillar honom enligt Quinnipiac University’s mätning (Expr.) Hur ska det då inte bli när han väl installerats som president? Ta bort honom, snälla amerikanska folket!

Sverige: Folkets hus i Gällivare har av misstag låtit Sverigedemokraterna boka en av deras möteslokaler, rapporterar P4 Norrbotten. När Sverigedemokraterna nu avbokas från lokalen står partiet utan mötesplats inför det möte som är tänkt att hållas på måndag och där partiledaren Jimmie Åkesson ska närvara. Beslutet om avbokning görs med hänvisning till Folkets hus i Gällivares policy om att inte hyra ut lokaler till främlingsfientliga föreningar och organisationer, enligt P4 Norrbotten. Sverigedemokraterna är nu mycket upprörda. Ett utomhusmöte skulle kanske verka avkylande på hathetsarna i SD? Här kommer litet soft, lugnande musik.

Malmö/Lund: En hel vårdavdelning för cancersjuka har fått stängas på Sus i Lund för att det fattas tio sjuksköterskor. Vårdplatserna har fått fördelas ut på andra avdelningar i Lund och Malmö (HD). Men så höj lönen för syrrorna då!

Konsten: Otalt. Otalt är en feministisk performancegrupp som består av fyra medlemmar, Helene Karlsson, Emma Karlsson, Anna Ehnsiö och Sara Falkstad. Gruppen startade i en vilja att kunna förena intressanta konstnärliga uttryck med relevant samhällsdebatt. För några år sedan genomförde Otalt en performance på gågatan i Arvika i samband med kvinnodagen den 8 mars. Med hjälp av 100 statister ville gruppen synliggöra statistik som visade på problem än i dag med jämställdheten i Sverige och världen. Kulturföreningen Kolonin startade sin verksamhet på Kyrkogatan i Arvika i fjol (nwt.se)

Övrigt: Artikeln ”Vänstervågor i historien” fortsätter att slå alla besöksrekord, inklusive krönikorna 2014 som också hade väldigt bra statistik. Den gången berodde det nog mest på uppmärksamheten kring den urspårade brytfesten. Men denna gång känns det mera välförtjänt. Konst & Politik älskar er!

Love, Peace & Understanding — Anarchy is Order

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: