Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 8/1 2017. Kampen fortsätter!

Världen:Forskningen om Trumps väljare visar entydigt att det var vita amerikaner i alla inkomstgrupper som enades bakom främlingsfientlighet och en reaktionär protest mot USA:s kulturella utveckling”, skriver Martin Gelin i DN…

Sverige: …och Jan Guillou i AB lägger till: ”Det finns bara en väg bort från den katastrof som redan skymtar vid horisonten och vägen är politisk och praktisk. Om Socialdemokraterna börjar arbetet med att återinföra socialdemokratisk politik kan Sverige räddas undan det rasistiska helvete som annars väntar”.

Ja kanske det. Men när har vi kunnat lita på (S)? Vi måste nog vända utvecklingen själva, hur svårt det än verkar. Men att antirasismen har en folklig massbas vittnar ändå de senaste årens mycket stora, spontana demonstrationer om. Kampen fortsätter!

Sverige: Antifascisterna i AFA gav Soldiers of Odin stryk i Jönköping i natt. ”Vänsterrörelsen har blivit större i Jönköping och då har det blivit intressant för motståndarna att vara här. Av någon anledning så vill de gärna vara på samma ställe”, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl på polisen region Öst (AB). SoO i Jönköping består av tre personer: Richard Neij, Hannes Johansson och Pierre Engman. På AFAs hemsida skriver AFA Jönköping själva mer om detta här: https://antifa.se/2016/10/31/afa-jonkoping-odens-soldater-midvinterblot/ Kampen fortsätter!

Malmö/Lund: I januari fyller Medicon Village fem år. Det som började som ett hårt slag mot Lund när Astra Zeneca flyttade blev istället till ett lyft. Fler anställda än någonsin jobbar i lokalerna och nu planeras ett nytt kontorshus som ska bli den nya entrén till området (SDS).

Konsten: Maria E Harrysson.


maria-e-harrysson

Courtesy Maria E Harrysson/Skillinge Emalj.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Information

Detta inlägg publicerades på 8 januari, 2017 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com