Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika 4-5/1 2017. Sympativåg för India Däck Bokcafé i Lund.

Världen: En ny vetenskaplig studie konstaterar att forskare dramatiskt underskattat solpanelers effektivitet och kraft, på grund av gammal data. Därför har de missat en häpnadsväckande slutsats. Solenergi är mer effektiv än olja (ETC). Återstår nu bara att solenergin också konkurrerar ut oljan – och kärnkraften!

Sverige: Under det gångna året har den vänsterradikala nyhetsportalen Aktuellt Fokus haft mer än fyra miljoner besök vilket ger ett genomsnitt på drygt 330 000 läsare i månaden. Det kan jämföras med premiäråret 2015 då siffrorna landade på drygt 140 000 besökare i månaden. Siffrorna ljuger inte – röd alternativmedia behövs! skriver aktuelltfokus.se. Sajten rapporterar  bland annat utförligt om arbetsplatsolyckor (minst 50 dödsfall årligen) – något som borgarpressen vanligtvis brukar nonchalera.

Konst & Politik gratulerar. Våra egna besökssiffror är inte riktigt i den divisionen men vi är ändå mycket nöjda; här är det kvalitet framför kvantitet som gäller och det fortsätter vi med. Vi är också stolta över vår kontinuitet över åren och att vi under hela denna tid lyckats uppdatera dagligen. Förutom kommenterade dagsnyheter (1000 krönikor, 1000 kommentarer) har vi ett växande bibliotek av längre, analyserande artiklar i olika intressanta ämnen. Alltsammans är givetvis gratis. Vänsterbloggosfären behöver fler pålitliga och uthålliga sajter och vi försöker göra vår del utan några pretantioner i övrigt.

Malmö/Lund: India Däck slår sociala media-rekord efter naziattack. Efter att India blev utsatt för skadegörelse häromdagen så har India slagit sociala media-rekord med 20.000 personer som har sett posten om skadegörelsen och 100 nya likes på sidan. Caféet har också varit i princip fullt och en mängd människor från samhället och de boende har kommit in och visat sitt stöd. Det finns alltså bra saker med att bli angripen av nazister verkar det som, skriver sign. ”Stammis” på nystartade revolutionära infoportalen gatorna.info. https://gatorna.info/threads/india-dack-slar-sociala-media-rekord-efter-naziatt-177/ Gatorna.info har redan gjort sig känd som mycket läsvärd, intressant och aktuell.

Konsten: Mästaren Odd Nerdrum brukar hålla sig till det tidlösa, men här är en målning som heter “Crossing the Border”, vilket nog kan tolkas som en nutidskommentar.


crossing-the-border

Courtesy Odd Nerdrum: Crossing the Border.

***

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 4 januari, 2017 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: