Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika 3/1 2017. Vox Populi har talat.

En natt med praktfulla, livliga drömmar. Drömdagboken fylls med målande beskrivningar…

Världen: FN har alltså enhälligt och mycket tydligt varnat Israel från att fortsätta med sin landgrab2illegala landgrabbing under den eufemistiska beteckningen ”bosättningspolitik”. Mycket bra och verkligen på tiden! Då exploderar såklart den amerikanska Trumphögern och foliepartyanhängarna i hotelser om (olaglig) avgiftsvägran till FN. Vi kommer att få se mer av detta omogna beteende – att man väljer och vrakar bland sina lagar, ändrar dom litet random eller avskaffar dom över en natt. En jättebebis vid makten. Herregud.

Världen: ”Mellan två psykopater” skriver Per T Olsson (SDS) som rubrik, och tänker trump6 då förmodligen på Trump och Putin. Men vilken ledare på den nivån är inte psykopat? Det är inte bara en konsekvens av Makten utan närmast ett krav att ha noll empati. Och dom är sannerligen inte ensamma – Kim i Nordkorea, Erdogan i Turkiet, Rodrigo Duterte på Filippinerna… de flesta, skulle jag gissa. Man blir inte en trivsam mysmänniska om man intrigerat och i många fall mördat sig dit upp där de nu befinner sig. Ops, där glömde jag nästan den värste nu levande politiske psykopaten – Henry Kissinger, urk, men det finns som sagt många fler.

Sverige: Grispolis. Polisen fick dra sina vapen när en ovälkommen besökare sprang runt  polisgrisi centrala Uppsala på nyårsdagens kväll. Ett vildsvin hade förirrat sig in i staden.– Det var en fullvuxen gris som hade irrat sig in i stan här och sprang runt på gatan, säger Marcus Svensson, vakthavande befäl vid Uppsalapolisen till UNT. Polisen, förlåt grisen, sågs på flera platser under kvällen. Kommunjägare hade tillkallats, men dessa hann inte fram utan poliserna fick själva skjuta svinet. A pig is a pig is a pig. Barbecue på stationen.

Malmö/Lund: Upp till 200 tjänster färre, mindre hemtjänsttid för brukarna, nedläggning criseav  flera träffpunkter, längre arbetstid för personalen, halvering av den öppna verksamheten och stora nedskärningar inom LSS. Det är några möjliga konsekvenser om vård- och omsorgsnämnden måste spara (SDS). Här bör ”måste” sättas inom citationstecken. Nej, ni MÅSTE inte spara, ni tycker det är rätt och riktigt och vill det säkert också för det har Ayn Rand sagt.

Dumheter! Höj kommunalskatten, mest för de rika, avstå från idiotprojekt som Kristallen, lyxlöner åt politikerna och spårvägen – tjäna folket! Vox Populi har talat.

Konsten: Digital Art.


12digital


S.Jacobson: 1+2 digital art 2017.


 

***

Uppdateringar: Artikeln ”Färgupplevelser” https://anarchyisorder.wordpress.com/category/fargupplevelser/ har byggts på litet grand. Den förtjänar också att lyftas fram såhär i kontrast till årstiden och vädret! Läs den – stimulation, lumination, satisfaction guarantee.

***

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: