Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika 17-18/12 2016. Löfven för ett tiggeriförbud – WTF!?

Världen: Den svarta arbetarklassen bildar nu försvarskommittéer efter mönster från IWW i Minneapolis-St Paul i USA, berättar Libcom.

Sverige: Stefan Löfven öppnar för ett tiggeriförbud. Nu växer kritiken mot den socialdemokratiske partiledaren. Centern anklagar honom för att försöka ”fylla sina segel med de kalla vindar som blåser i Europa”. – I juletid borde ett arbetarparti ha Karl-Bertil Jonsson och inte Joakim von Anka som förebild, säger Vänsterpartiets migrationspolitiske talesperson Christina Höj Larsen (AB).

Vill (s) ansluta sig till SDs politik genom att offra de fattigaste romernas enda chans till försörjning så är det bara omoraliskt och inget annat. Ett tiggeriförbud löser inget problem utan gör bara att vi inte ser det. Och att vi i det rika Sverige blir påminda om fattigdomen i världen är bara nyttigt. Vi borde göra något åt den istället för att blunda och ansluta oss till SD-hetsen. Skäms, Löfven!

Malmö/Lund: Demonstration För Aleppo i Malmö مظاهرة تضامنا مع حلب När: 2016-12-18 13:00. Var: St Johannes plan, Malmö.

Konsten: Lundafotografen Albert Wiking får just nu stor uppmärksamhet i Stockholm med sin fotoutställning ”We have a dream” som vi tidigare bloggat om där han porträtterat kända namn som Nelson Mandela, Malala Yousafzai, Dalai Lama och Anna Lindh, men även helt okända eldsjälar. (SDS). Nu är det klart att utställningen ska visas i Lund i vår. Wiking blev känd i Lund för utställningen Eldvatten som var en av Lunds Konsthalls mest besökta någonsin. Själva hans inriktning på  kändisar med akoholproblem då kan ifrågasättas men den här gången gäller det i stället kända och okända eldsjälar — och han är helt klart en duktig fotograf.


wiking

Malala Yousafzai och Zara Larsson fångade av Albert Wikings kamera. Bild courtesy Albert Wiking

 ***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 17 december, 2016 by in * KRÖNIKAN and tagged , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: