Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika 8/12 2016. Motstånd lönar sig.

Världen: Medier som fokuserar på skandaler och sprider falska nyheter riskerar att bli som koprofager säger påven Franciskus (AB). Bristande seriositet är ett stort problem i nyhetsflödet, inte bara i kvällspressen, och verkar enbart destruktivt. På denna blogg försöker vi därför lyfta fram det konstruktiva i samtiden. Det som bara är motbjudande och inte heller har något informationsvärde avstår vi gärna ifrån.

Sverige: Med rak blick och knuten näve ställde hon sig framför nazisterna i Borlänge första maj i år. Bilden på Tess Asplunds tysta protest spreds över världen. Nu har BBC utsett henne till en av de mest inflytelserika och inspirerande kvinnorna 2016.

Sverige: Tomas Lindblad skriver om kvantbiologi i AoV 11/2016. Intressant och väsentligt om hur kvantfysikens fenomen som superposition, sammanflätning och tunneling påverkar biologin och därmed vardagslivet. Detta är en ung vetenskap men den står på stadiga kvantfysikaliska fötter. En fördjupad förståelse av livsprocesserna är inom räckhåll. Den oseriösa sidan (typ Titti Nordieng och Mikael Säflund) saknas helt i denna artikel ska det kanske påpekas för säkerhets skull.

Sverige: Den påstådda motsättningen mellan klass och identitet verkar röra sig mot samförstånd att döma av  Åsa Linderborgs långa artikel i ämnet. Inte antingen eller utan både och, även om klassperspektivet är det enda som på sikt och på allvar kan hota kapitalismen. Vänstern måste hålla ihop. Motståndaren är välorganiserad men vår tid kommer också. Snart.

Malmö/Lund: Skejtbanan på Gastelyckan i Lund är tillfälligt räddad. Skejtarna får vara kvar på industritomten ett år till, lovar fastighetsägaren (SDS). Det lönar sig att ockupera!

Konsten: Graffiti. En kommenterad förbudsskylt. Klockrent.


 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 8 december, 2016 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: