Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika 7/12 2016. A-upplopp i Aten.

Världen: Kraftfulla demonstrationer i Aten. Under tisdagen uppmärksammades årsdagen för när polisen sköt ihjäl en 15-årig pojke för åtta år sedan. Anarkistiska grupperingar kastar molotovcocktails mot polisen och polisen svarar med tårgas.– Det är soptunnor och containrar som antänds. Det blir som en eldvägg, säger svenske Alexander, 27, som befinner sig på platsen. Varje år uppmärksammas dödsskjutningen av 15-årige Alexandros Grigoropoulos 2008. Han var obeväpnad när han sköts av polis och har sen dess blivit den stora grekiska anarkiströrelsens martyr. Utopia or bust.

a


Sverige: Martin Kinnunen (SD) som nyligen dömts för bokföringsbrott har också fått 199 488 kronor i arvode för sitt uppdrag som ledamot i riksbanksfullmäktige, utan att ha varit på plats (dn.se). Fiffel och båg är mycket utbrett inom Sverigedemokraterna.

Malmö/Lund: De nationella proven för niondeklassarna läsåret 2015/2016 visar ett lyft i matematik och svenska som andraspråk (SDS). Litet uppmuntran och litet mindre press.

Konsten: Stanley Whitney. ”Målningarna som Whitney visar på Nordenhake är sannolikt hans bästa hittills, och något av det mest iögonfallande vackra som ställs ut i Stockholm just nu” skriver Magnus Bons på konsten.net. Ja, att ställa färger mot varandra är ett leende som aldrig slocknar. Utställningen pågår 11 november – 21 december 2016.


witney2

 Courtesy Stanley Whitney. Foto: Galerie Nordenhake, Hudiksvallsgatan 8, Sthlm.


love&peace

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 7 december, 2016 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: