Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika 7-8/12 2016. Helen Marten.

Världen: Historikern Robert S. McElvaine föreslår i Huffington Post en samlingsregering, en kompromiss som skulle kunna rädda USA från Trumpkatastrofen. Förslaget är tekniskt genomförbart men tiden är knapp. Eller knäpp, s.a.s.

Sverige: Att Anna-Lena Lodenius har rätt händer inte så ofta. Aldrig, trodde jag. Men när hon menar att vänstern inte kan klaga på forskaren Måns Lundstedts rapport ”Ung och extrem” så stämmer det faktiskt. Där finns inget att invända. Det gäller även Segerstedtsinstitutets senaste rapporter i ämnet som också är förvånansvärt objektiva.

Det kan rentav vara så att den samfällda kritiken tagit skruv. Återstår att lägga ner den desorienterade Samtalskompassen och det skevande Levande Historia. Där finns inget hopp om bättring.

Malmö/Lund: Socialtjänsten i Malmö har på polisens begäran lämnat ut sekretessbelagda uppgifter om utvisningshotade klienter trots att de enligt myndighetsbeslut inte har rätt till det. Detta har lett till starka reaktioner och uppmaningar till socialtjänsten att vägra lämna ut uppgifter om utvisningshotade personer (SDS).

Konsten: Helen Marten. Den senaste stjärnan på konsthimlen är engelskan Helen Marten, som kombinerar målningar och excentriska sammanställningar av föremål och gärna flyttar sina verk från väggen och ut på golvet. Fascinerande. Hon har just fått det eftertraktade Turner-priset.


 

marten

Courtesy Helen Marten.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 7 december, 2016 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: