Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika 2/12 2016. Sol, vind och vatten.

Världen: Solkraften gör stora framsteg just nu, berättar Illustrerad Vetenskap #18/2016. Det största solkraftverket producerar lika mycket el som ett kärnkraftverk. Marocko ligger långt framme med spegelkraftverk, och solceller effektiviseras med nyupptäckta material. Solkraftverk i rymden är också på gång. Tillsammans med vind- och vågkraft, och fusionskraft när den är färdigutvecklad, kan vi så småningom bli av med både fossila bränslen och fissionskraft. Det har också upptäckts metaller som slukar koldioxid.

Världen: Aleida Guevara: ”Cuba bidrar gärna med läkarhjälp om Obamacare stoppas”. (modkraft.dk). Där har vi skillnaden mellan USA och Cuba i ett nötskal; Cuba vars folk  har högre medellivslängd än USA. Av en anledning.

Sverige: Efter att Kent Ekeroth polisanmälts för misshandel är hans förtroende rekordlågt visar en ny undersökning från Aftonbladet/Inizio. 31 procent SD-väljare vill att han lämnar uppdraget i justitieutskottet direkt. Jag tycker han ska flytta till Ungern för gott och hålla Almqvist sällskap. Att Åkesson låter honom förstöra sitt parti beror antagligen på att Ekeroth har känsligt material om andra SD-toppar arkiverat som han kan hota med. Någon annan rationell förklaring föreligger inte.

Malmö/Lund: Stal kött på Ica. En 28-åring är misstänkt för att ha stulit kött från Ica Kvantum på Clemenstorget vid 20-tiden på tisdagen. I en uppmärksammad rättegång i Spanien frikändes en snattare med motiveringen att han var i en nödsituation då han inte hade mat. Matsäkerhet är ett juridiskt begrepp i andra länder. Frikänn honom och låt honom äta sig mätt!

Konsten: Utomhusutställningen Open Art som hålls i Örebro nästa sommar, kommer bland annat att samarbeta med Colombia.14 konstnärer från Colombia kommer att ställa ut sina verk på Örebros gator och torg i sommar (SR).


gris-one

Courtesy Gris One, Colombia.

***

 

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 2 december, 2016 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: