Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika 1/12 2016. Graffiti & hiphop.

Världen: Fredsavtalet mellan Farc-gerillan och Colombianska staten är äntligen ratificerat och det var Farc som vann. En jordreform till de fattiga böndernas förmån var målet och det är nu uppnått. Vad hade den colombianska staten inte kunnat undvika genom att gå med på detta redan för 60 år sedan?

Sverige: Allmänhetens förtroende för polisen har sjunkit rejält på senare tid – bara 47 procent säger sig nu ha mycket stort eller ganska stort förtroende för polisen. Så sent som i mars i år ansåg 61 procent att de hade stort eller ganska stort förtroende för svensk polis. I november var siffran nere på 47 procent, enligt Sifo-undersökningen där 1054 personer från 18 år och uppåt deltog (svt.se). Detta förvånar ingen.

Malmö/Lund: Den svenska hiphopmusiken ska bli en stor utställning som får premiär i Stockholm nästa höst. Nu kan Dygnet Runt avslöja att utställningen ”Ortens favoriter” ska ta plats i det gamla ridhuset i Folkets park i Malmö om två år och ackompanjeras av ett rikt program med hiphop-kultur (SDS). Bra initiativ och något liknande hade behövts i Lund.

Konsten: DN listar Banksy, Akay, Klisterpeter, Maya Hayuk, Nunca, Blu och Nug som ”intressanta graffiti- och gatukonstnärer”. Ett helt godtyckligt urval och det finns hundratusentals som är lika intressanta men inget ont om just dessa. http://www.dn.se/kultur-noje/konst-form/dn-listar-6-intressanta-gatu-och-graffitikonstnarer/


 

walls2

***

 

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 1 december, 2016 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: