Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 26/11 2016. Fidel Castro 1926-2016.

Världen: Fidel Castro blev 90 år. Han hyllas nu av alla utom Donald Trump och Birgitta Olsson (L). Han ledde den kubanska revolutionen till seger 1959 tillsammans med Che Guevara och det kubanska folket och den blodige diktatorn Batista flydde. Det lilla landet blev en symbol för kampen mot kapitalismen och den mäktiga grannen, och Fidel överlevde 600 mordförsök från CIA. 1973 sa han att ”USA kommer att tala med oss när de fått en svart president och världen fått en latinamerikansk påve”. Vilket var precis det som hände i år.


fidel-castro


Min rapport från Cuba år 2000 kan du läsa här: https://anarchyisorder.wordpress.com/2010/09/01/ett-vackert-liv-2/   Hasta la victoria siempre!

Världen: Alla röster i Wisconsin ska räknas om på initiativ av Jill Stein från Gröna Partiet. Det är genant att en svensk statsminister kryper för Donald Trump. ”Han bad mig hälsa till alla svenskar”. F**k you too hälsar Konst och Politik tillbaka.

Sverige: Kent Ekeroth utanförskap utanför krogen med åtföljande fylleslagsmål sopas nu under mattan av Åkesson. Ingen av dem skulle få sälja en begagnad bil till mig. Hela SD borde ta en time-out, förslagsvis till år 3000.

Malmö/Lund: På onsdag infaller 30 november, den antirasistiska märkesdagen i Lund. Dess historia är intressant. Vill du veta hur det nazistiska fackeltåget på Karl XII:s dödsdag stoppades och blev till en nazistfri zon så finns Pinto/Pries’ bok ”30 november” på India Däck. På den blogg du nu läser finns artikeln ”Betydelsen av 30 november” här: https://anarchyisorder.wordpress.com/category/betydelsen-av-30-november/ .

Konsten: Afrikansk konst blir allt hetare på den internationella konstmarknaden, skriver svd.se. Inte mer än rätt! Men det är konstens värde och inte dess pris som överlever.


***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 26 november, 2016 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: