Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 25-26/11 2016. Avgå !

Världen: ”När verkligheten förändras är det inte fult att byta åsikt”, påstår Lena Mellin i AB. Jo, det är det. I all synnerhet när man byter från antirasism till rasism som (s) och (m) nu har gjort i flyktingpolitiken. Politiker ska inte vända kappan efter vinden, de ska anstränga sig och försöka ändra en ond verklighet till en god verklighet. Det klarar de tydligen inte av. Och då är det bättre att de avgår.

Sverige: Enligt gruppen #vistårinteut anordnades manifestationer mot de svenska asyllagarna på 50 orter i Sverige nyligen. – UD avråder svenskar från att resa till Afghanistan, men dit ska vi skicka människor som ofta tillhör förtryckta folkgrupper. Människor som har hittat lite andrum och hunnit rota sig i Sverige. Hur kan det anses säkert för dem när det inte är det för oss, säger pastor Marcus Lind som deltog i manifestationen i Linköping, till Corren.

Sverige: Vakterna på den krog där Kent Ekeroth härjat runt berättar för Aftonbladet att ”han kom till krogen med två Säpovakter för andra gången sedan han tidigare blivit avvisad. Han är mycket otrevlig och skriker. Han är jättefull och går före i kön. Där står en annan kille som Ekeroth bråkat med tidigare och den personen åker på en sån jävla smäll så att det ekar över hela kvarteret”. OK, bilden börjar klarna. Det verkar uppenbart men inte förvånande att Ekeroth ljuger om sina ”reflexer” och eftersom det finns både vittnen och övervakningskamera kan det också gå att fastställa. Avgå, Ekeroth!

Sverige: Kostlära är verkligen ingen exakt vetenskap; tänk så många motstridiga råd vi fått genom tiderna. Vegetarisk eller åtminstone varierad kost är nog det enda förnuftiga. Men man kan ju också anamma det man gillar. Det senaste är att glass är bra till frukost, och det låter ju tilltalande. Nästa vecka kommer någon att säga motsatsen. Lita på dig själv!

Malmö/Lund: Sänk kommunalrådens arvode med 15000 kronor i månaden. Det kräver vänsterpartisten Anders Jarfjord i en motion. Kommunalråden tjänar 51.936 kronor i månaden plus litet annat smått och gott, samtidigt som kommunens ekonomi har svårt att gå ihop (SDS). Helt rätt Anders – men varför så försiktig?

Boktips: Folkets Vän: Om Klasshatet. En essä, skriven i affekt, som syftar till uppvigling våld och anarki. (E-bok). http://folketsvan.wordpress.com.

Konsten: ”Lokala förutsättningar påverkar troligen resultatet när det gäller lagliga väggars möjligheter att fungera brottspreventivt, konstaterar en ny rapport. Något som innebär att debatten om huruvida graffitin är brottspreventiv eller brottsgenererande kommer att fortsätta – sannolikt lika länge som det finns graffiti, skriver Kristian Borg i Stockholms fria. Helhetsbilden avgör, men då kan lagliga väggar också minska ”olagligt klotter” som en sidoieffekt. Om nu det är huvudsaken. Vem kan ha något emot konst – förutom då Stockholmsmoderaterna med sin sedan länge utdaterade och verkningslösa nolltolerans?


wildstyle_graffiti_7___sloke_by_ferretfacejones

 Courtesy Sloke by Ferret Face Jones. 1280 × 573 cm. https://prezi.com/gegetp8qohn1/graffiti-as-an-art-form/

***

En kommentar på “Krönika 25-26/11 2016. Avgå !

  1. laiza
    25 november, 2016

    Gilla

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: