Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika 24/11 2016. Ockupera mera!

Världen: Högerpopulismen. Göran Greider: ”Högerpopulismen är en utfällning ur de växande klyftorna i västvärlden. Jag tror att det är huvudförklaringen till det politiska landskap som nu vuxit fram. Det finns andra förklaringar också. Men det här är den förklaring som marknadsliberaler inte vill höra”. (ETC).

Sverige: Kent Ekeroth (sd) gör det igen. Nu är han polisanmäld för misshandel på en Stureplanskrog. Han deltog som bekant tidigare i Järnrörsskandalen och har dessemellan flitigt besökt (och kastats ut från)  krogar, vissa gånger med Säpovakter som också blivit inblandade i bråk. Nu tar han timeout från…Justitieutskottet. På det här sättet har han kvalificerat sig dit.  Svenska folket betalar.

Sverige: Jasenko Selimovic, parlamentsledamot i EU för Liberalerna, ska ha utsatt den egna personalen för psykiska trakasserier. Nu prickas han av EU-parlamentet. Det är inte ovanligt att liberaler också är översittare.

Malmö/Lund: I Lund ockuperar vi, det vet ju alla. Det senaste tillskottet i denna stolta tradition är ockupationen av skejtbanan på Gastelyckan, som hittills fått till resultat att den planerade rivningen uppskjutits. Hyresavtalet för industritomten som skejtare använt sedan millennieskiftet har sagts upp. Ett 30-tal skejtare hade samlats tidigt på torsdagsmorgonen för att stoppa rivningen, som nu alltså skjuts upp i väntan på möte med fastighetsägaren (SDS). Ockupera mera!

Konsten: Tula Telfair.


tula-telfair-spatial-filtering

 Courtesy Tula Telfair: Spatial Filtering, 2012. 24 x 32 in. (61 x 81.3 cm.) artnet.com.

***

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: