Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika 21/11 2016. Lamotte och polisen.

Världen: Man trodde väl aldrig att man skulle sakna en liberal, men med tanke på vilken president som kommer efter honom, så… Obama var förmodligen en av de minst dåliga. Eller så är det bara en osäkerhet om framtiden. Om å andra sidan USA nu sluter sig inom sitt skal så är det också bra för världen. Synd bara om det amerikanska folket och särskilt deras minoriteter.

”Trump sade ju att systemet är riggat, men han talade inte om att det var riggat till hans fördel” kommenterade Sören Holmberg nyligen.

Sverige: SD på brottets bana. Sverigedemokraterna fejkade en faktura på 2,5 miljoner kronor för att täcka över momsproblemen för Skatteverket. Expressen kan avslöja hur härvan i partiets mediebolag är större än den som nu tas upp i Svea hovrätt. ”Jag tycker detta känns obekvämt”, skriver den ekobrottsåtalade SD-ledamoten Martin Kinnunen i ett internt mejl om faktureringen (Expressen). Ja se det var ett riktigt understatement!

Sverige: Det mest spektakulära högerspöket i GT Joakim Lamotte skriver, trots att han nätt och jämnt kan skriva, om motdemonstranterna på NMR-demon nyligen: ”Varför förstår de inte att polisen kommer att skydda även dem, om de skulle bli attackerade av meningsmotståndare?” Jo, det beror på att det aldrig har hänt hittills och säkerligen aldrig kommer att hända i framtiden heller.  Reality check, Lamotte.

Jag ställde faktiskt frågan till en random polis i Lund för ett tag sedan: ”När skyddade du en vänsterdemonstration senast?” Det kunde han inte svara på för det hade han aldrig varit med om. I Kärrtorp hade man chansen: Knivbeväpnade nazister attackerade en fredlig demonstration med barnvagnar som ni kanske minns. Vad gjorde polisen som fanns i närheten? Absolut ingenting. Inte den minsta ansats till att skydda demonstranterna – det var ju bara vänsterfolk. Som tur var fanns AFA och Linje 17 där, och dom lyckades skrämma bort nazisterna.

Nej, Joakim Lamotte, vi litar inte på polisen och det blir allt svårare att skilja den från nazisterna, skillnaden är på sin höjd att polisen kommer undan med vad den gör. Som kavallerichocken i Limhamn: poliser utreds av andra poliser och frias oavsett vad de är anklagade för. Det finns också en infiltration av vit-makt-anhängare inom poliskåren, det kan vara en delförklaring, men för de flesta poliser räcker det nog med att man är van att  aldrig tänka själv. Ungefär som Joakim Lamotte.


limhamn

Lamottes idoler rider ner antirasister i Limhamn.

***

One comment on “Krönika 21/11 2016. Lamotte och polisen.

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 21 november, 2016 by in * KRÖNIKAN and tagged , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: