Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika 19/11 2016. TTIP skrotas.

Världen: Inget ont som inte har något gott med sig: det lömska TTIP-fördraget skrotas nu enligt Angela Merkel på grund av Donald Trump.

Sverige: Den 33-årige ”terrorist” som anhållits har försatts på fri fot. Så gick det ju också förra gången Säpo hittat en ”terrorist”, han släpptes omgående. Det verkar vara ont om terrorister i Sverige men skam den som ger sig, icke-terrorister är  det näst bästa för Säpo.

Malmö/Lund: Vi som, om än motvilligt, läser Sydsvenskan någon gång vet att deras paradgren är att vända svart till vitt och tvärtom. Skogkär påstår att Wikileaks hjälper demokratins fiender när det förhåller sig precis tvärtom, den ena dagen. Och den andra dagen förklarar en krönikör Grankvist att vi behöver mer nationalism, inte mindre. Trumps väljare vill ”försvara en kulturtradition” minsann. Hade det bara gällt indianerna, men nej, det gäller inte dem. Utan just högerpopulisterna. Vad de nu kan ha för kultur att bevara. Som Oscar Wilde sa en gång: ”USA är den enda nation som gått direkt från barbari till dekadens utan att ens snudda vid civilisationen”. Om man byter tillbaka allt svart till vitt och tvärtom så återstår ändå ingenting som är värt det besväret. Vad i hela friden kan tidningsdöden bero på?

Malmö/Lund: Förtroendet för bankerna har i år rasat till den lägsta nivån sedan mitten av .1990-­talet. Vad göra? Mer reklam! Banken kör just nu en kampanj med texten ”Tillsammans ger vi tillbaka!” flankerad av glada ansikten. Ge tillbaka? Pengarna som placerades i Panama för att undgå skatt? Ska de ges tillbaka? Och vilka är ”vi”? Det är då inte bankerna utan vi skattebetalare som ”tillsammans” får stå för fiolerna. Inte en siffra rätt där. Byt genast reklambyrå!

Konsten: Anders Zorn.


                  anders-zorn-wallpaper-factory

Courtesy Anders Zorn: Tapetfabriken.

***

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 19 november, 2016 by in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: