Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika 19-20/11 2016. USAs isolationspolitik en lättnad för andra nationer.

Världen: I den franska presidentvalskampanjen ses USAs förestående isolationspolitik som något positivt. ”De kommande fem åren kommer att markera Frankrikes och Europas återkomst till den internationella scenen. Amerika kommer inte att vara där och skugga oss”, sade den före detta presidenten Sarkozy (AB). Inget ont som inte har något gott med sig, igen. Och om Erdogan: ”Det är dags att få slut på allt det där. Turkiet hör inte hemma i EU”. När det gäller det krigshärjade Syrien anser både Juppé och Sarkozy – som är de två huvudkandidaterna – att president Bashar al-Assad måste avgå.

Världen: Nu skyndar sig mexikanerna att ta sig över gränsen till USA innan den stängs och emigrationen från USA till Kanada ökar mer än någonsin – allt som ett resultat av att Trump blivit president (Washington Post).

Sverige: Nu hoppar svenska poliser av i en takt på tre om dagen. Bara under 2016 har 867 poliser slutat. Det är långt fler än det antal som utexaminerats från Polishögskolan (SDS). Uppklarningsprocenten för brott har också minskat. Ett samband med polisens kaotiska omorganisation är det mest troliga.

Sverige: Detta kan vara knepet mot näthat, i alla fall bland ungdomar. En flicka som blev utsatt kontaktade hatarens mamma. Det fick effekt. Kanske fungerar det också på vuxna? http://www.expressen.se/nyheter/moa-13-kontaktade-nathatarens-mamma/

Malmö/Lund: Lunds Studentsångare får kommunens kulturpris. Bäst gillar jag ”Blommande sköna dalar” vid vårens ankomst. Mer lokalpatriotism: Max Lab och Universitetshuset i Lund har fått pryda ett nytt frimärke. Notera sfinxerna på taket!


frima%cc%88rke

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: