Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika 16/11 2016. Förbjud genast de kriminella nazistmanifestationerna!

Världen: Al-Assad menar att Trump kan bli en naturlig allierad. Med Både Putin och Trump på sin sida kan den syriska massmördaren lugnt sitta kvar.

Sverige: Rånaren Clark Olofsson (Daniel Demuynck) utvisas till Belgien på livstid för att leva ett jet-setliv på sina tillgångar. Brott lönar sig.

Sverige: Förbjud genast kriminella nazistmanifestationer! Dror Freijler i ETC: ”Hur många måste bli skadade, dödade och hotade innan något sker? Finns det överhuvudtaget någon hit-och-inte-längre-gräns för polisens generösa demonstrationstillstånd och skydd av nazistiska organisationer, som hetsar, hotar, heilar och tar till våld i det offentliga rummet? För trots att rasistiska uttryck på gator och torg är förbjudna (det har Högsta Domstolen slagit fast, bland annat i en HD-dom från 1996), så fortgår denna alltmer självsäkra, normaliserade och organiserade nazism och fascism i Sverige helt öppet. Dessutom skyddat av staten och polisen. Inga konstruktiva förslag för att markera mot och stoppa detta görs, fastän alla formella hinder för att förbjuda rasistiska organisationer är undanröjda eftersom regeringsformen tillåter den sortens förbud” (ETC).

Malmö/Lund: En ny musikfestival drar igång i Lund denna torsdag: Ljud@2016, en fyradagarsfestival för musik skapad i ögonblicket. Susana Santos Silva spelar på Ljudat-festivalen.

Konsten: John Singer Sargent: ”Carnation, Lily, Lily, Rose”, 1885-1886. Oil on canvas. Courtesy Tate Gallery, London.


lys_carnation_s

John Singer Sargent.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: