Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika 6/11 2016. Skäms, Grand Hôtel!

Världen: Oroligt inför USA-valet. ”Medan vi alla väntar på valresultatet är tanken att själva röstningsprocessen kan vara sårbar för hack, Pranksters eller en samlad insats av ett annat land inte enbart spekulation. Det är en krissituation för USA, och en som inte får tillräckligt med uppmärksamhet: En utländsk nation skulle kunna undergräva röstningens oberoende”, skriver CNN. Terrororganisationen al-Qaida misstänks planera flera attacker i USA – precis före presidentvalet. Det uppger källor inom underrättelsetjänsten för CBS News. Nerverna är på helspänn.

Sverige: Flyttar från Grand Hôtel i protest – efter SD-festen.

grand    Nu flyttar gästerna från Grand Hôtel.


Flera kunder väljer att flytta sina evenemang från Grand Hôtel i Stockholm. De gör det i protest mot att hotellet hyrt ut lokaler till fredagens omdiskuterade prisgala där Sverigedemokraterna bjudit in politiker från Europas extremhöger. Personalen protesterar också högljutt. Sedan torsdagseftermiddagen har de negativa omdömena på Grand Hôtels Facebooksida strömmat in. Ungefär tusentalet kommentarer strömmade in på sidan under torsdagen. (AB). På fredagsmorgonen har omkring 3 100 enstjärniga recensioner lagts upp. ”Fruktansvärt pinsamt”, ”obehagligt ställningstagande” och ”oacceptabelt att stötta nazism” är några av kommentarerna. Loan Sundmans redan herostratiskt ryktbara, stillsamt raljerande reportage inifrån SD-galan finns här.

Skäms, Grand Hôtel!

Malmö/Lund: På fredagsförmiddagen hittades alltså en ung kvinna död i arresten i Lund. Dagen innan hade hon skrivits ut från ett LVM-hem. Hon borde inte ha satts i arresten utan omedelbart skickats till sjukhuset. Polisen slår ifrån sig och menar att man inte visste. Det är deras skyldighet att bedöma tillståndet hos någon man tänker arrestera. I tveksamma fall SKA en läkare tillkallas. En anmälan är gjord – som i vanlig ordning kommer att utredas av polisen själva.

Konsten: Juveler.

juveler5

 S. Jacobson: Juveler. O.p.p., digital efb.

***

2 comments on “Krönika 6/11 2016. Skäms, Grand Hôtel!

 1. Walter Loewe
  6 november, 2016

  Kort fråga:
  Vilken var din bedömning när du ansåg att namnet på den unga kvinnan som dog i Lundapolisens arrest prompt skulle anges?
  Har själv lite svårt att se det ”oavvisliga allmänintresset” i detta.

  Gilla

  • Konst & Politik
   6 november, 2016

   Hej Walter! Aj, det såg jag inte det etiska problemet i. Hennes namn och ålder med bild är redan publicerade på flera ställen i nyheterna. Och hennes mor, som kämpat för att få henne på fötter, har också nämnt hennes fullständiga namn och ålder i intervjuer. Jag blev upprörd över polisens nonchalans helt enkelt, och tyckte det var bra att nyheterna inte bara skrev om ett anonymt ”offer”. Vill du att jag tar bort något ur bloggposten?

   Re: Så, nu har jag tagit bort namn och ålder – det var kanske överflödig information.Tack för att Du läser min blogg!

   Gilla

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 5 november, 2016 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: