Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

ALLA TILL STOCKHOLM 12 NOVEMBER! KROSSA NMR!

Med Donald Trump har en ny sorts auktoritär och fascistisk rörelse uppstått i stånd att fånga miljoner och uppbackad ekonomiskt av högerbillionärer. Där har vi hotet mot världsfreden och arbetarklassen, skriver Communist Party of USA.

Listan på obeväpnade svarta amerikaner som dödats av polisen blir längre för varje vecka. Boken ”Policing the Planet, Why the Policing Crisis led to Black Lives Matter” av Jordan T Camp och Christina Heatherti anmäls av Ove Sernheden i GP.

Dödandet är en konsekvens av en polisstrategi som kan kopplas till de kursändringar av politik och samhällsklimat som skedde med Ronald Reagans tillträde som president 1980. Att Broken-windows blev den dominerande polisstrategin i det USA där Bill Clinton införde Personal responsibility and work opportunity act är logiskt. Med denna lag ville Clinton deklarera slutet på välfärden så som vi känner den. Denna amerikanska version av arbetslinjen har pressat ner lönerna och 2.3 miljoner (!) fångar finns nu i de amerikanska fängelserna under slavliknande, obetalda och omyndigförklarade omständigheter.

En skrämmande utveckling som också plockats upp av England och hotar att sprida sig till kontinenten. Vill vi i Sverige verkligen att 1-2% av våra rättslösa medborgare skall vara inspärrade? Detta vansinniga projekt måste avslutas och det illa kvickt innan det kommer hit!


nmr


Nordiska Motståndsrörelsen är en organisation som bygger en stor del av sin propaganda på myten om en judisk världskonspiration. Enligt dem ska medborgarskap baseras på rasbiologi och målsättningen är att med vapen i hand göra fascistisk statskupp och ersätta demokratin med ett nationalsocialistiskt styre. Sprider man denna propaganda, donerar pengar för att finansiera rörelsens aktiviteter eller på annat sätt aktivt deltar i rörelsens verksamhet, skriver man också under på rörelsens mål och mening, skriver Norran och VK i sin kartläggning av NMR i Norrland.

Visst finns det ett problem i att delta i mediakoreografin och den uppmärksamhet som dessa smågrupper eftersträvar det ska villigt erkännas men vad är alternativet? Tystnad? Passivitet? Nej, krossa NMR! Inte en millimeter till nazistdräggen! Det ska straffa sig att på alla tänkbara sätt vara nazist. Polisens beskydd är olagligt och måste upphöra omedelbart. Slut upp mangrant i motdemonstrationen i Stockholm 12 november kl 12.00 på Sergels torg – Alla till Stockholm!

KD är nu nere på 2,5% och Vänsterpartiet uppe på 8%. Vi tror det fortsätter så. En annan positiv nyhet är att den kontroversiella tjänsten Spridningskollen.se lägger ner sin verksamhet. Deras affärsidé att fakturera vanliga personer som fildelar mötte för stort motstånd. Så, motstånd lönar sig.

Jag hoppas ni läste i förra krönikan om den unga skådespelerskan vars första föreställning på Broadway avslutades i en jättelik citronpaj. Och nu blir det arkitektur. Om ni minns minimalisternas stridsrop ”Mindre är mer” så kommer motsatsen här.

Konsten: Fools Gold. Arkitekturkritikern Ian Volner i Artforums video om Trumps byggnader. https://www.artforum.com/video/id=64410&mode=large

 ***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 3 november, 2016 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: