Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika #999. Nazisten frikänns – vänsteraktivisten döms.

Världen: Offensiven mot Mosul är efterlängtad för att få slut på kaoset i Irak. Vad många glömmer är att landets sönderfall inleddes av en enda person, George W Bush. Utan USA:s invasion av Irak 2003 hade IS kanske inte ens existerat, skriver Wolfgang Hansson i AB.

Sverige: Nazisten frikänns – vänsteraktivisten döms. Efter hovrättsförhandlingen förrförra veckan försattes nazisten Andreas Carlsson på fri fot i väntan på domen. Och i dag meddelande Hovrätten över Skåne och Blekinge sin dom: nazisten Andreas Carlsson frikänns. Den nu 30-årige nazist som åtalades för mordförsök på Showan Shattak men friades i tingsrätten döms av hovrätten till tre års fängelse för grov misshandel. Detta kan jämföras med målet mot Joel som handlade i självförsvar men dömdes för mordförsök. Slutsatsen är att ingen jämlikhet inför lagen råder mellan vänsteraktivister och nazister. Rättsväsendet favoriserar nazister och dömer vänsteraktivister som handlat i nödvärn till långa fängelsestraff.

Jag är så förbannad över det. Det är inte så det ska gå till. Jag tycker det sänder fel signaler till samhället, säger Showan Shattak. Domen innebär också att Showan Shattak nu får 400 000 kronor i skadestånd. – Pengarna betyder ingenting. Det gör inte att det här känns bättre. Men jag kommer att dela dem med de andra tre, säger han och hänvisar till de andra tre målsäganden i fallet.

Malmö/Lund: I Lund har mer än två av tre studenter inte någonstans att plugga. Studentkårerna vill se fler studieplatser, och tältar nu i Lundagård för att markera mot universitetet. Utanför AF-borgen i Lundagård har två partytält rests, och på ett av dem hänger en banderoll: ”Extra studieplatser (och kaffe)”. Bakom initiativet står Lunds universitets studentkårer (SR).

Konsten: Max Gustavsson: SD och näringslivet.


skamtteckning308

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 19 oktober, 2016 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: