Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika #997. Ingen längre rädd för IS.

Världen: Ingen är längre rädd för IS – har små chanser att hålla Mosul. Det skulle förvåna oerhört om inte Irak med amerikansk hjälp kan kasta ut IS från Mosul. Lika snabbt som gruppen intog stora områden, lika snabbt kan den försvinna (AB). Återstår sedan att ta Raqqa – och framförallt att åtgärda grundorsaken till konflikten. Flyktingar måste tas om hand och Mellanöstern stabiliseras.

Sverige: ÖB: Försvaret omgrupperar flygstridskrafter efter ryskt robotdrag. Försvarsmakten kommer att omgruppera flygstridskrafterna – som ett direkt svar på Rysslands placering av kärnvapenbärande Iskander-robotar i närliggande Kaliningrad. Det gick överbefälhavare Micael Bydén ut med i SVT:s ”Agenda” på söndagskvällen.

Malmö/Lund: Översvämning på Lunds konsthall. Lunds konsthall drabbades under natten till måndagen av en översvämning i källaren. Stora mängder vatten har pumpats ut på Mårtenstorget nu under förmiddagen. Inga konstverk förvarades dock i källaren (SDS).

Konsten: Konst och teknik på tysk bokmässa. Fler böcker än du kan läsa, men också konst och virtuella inslag. När världens största bokmässa, bokmässan i Frankfurt, slår upp portarna den här veckan är det med ett nytt fokus. Enligt arrangörerna är inriktningen på konst och ny teknik ett logiskt nästa steg för mässan i takt med att kreativa institutioner, som bokförlag, blir allt mer ”uppkopplade”. Besökarna kan därmed vänta sig en mängd virtuella inslag som tar dem till platser som tidigare bara existerat på boksidorna. Mässan öppnar på onsdag och räknar med omkring 275 000 besökare (Folkbladet).


frankfurt.jpg

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 17 oktober, 2016 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: