Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika #991. SD lurar sina egna väljare.

Världen: Vägrade delta i vräkning – får civilkuragepris. Han vägrade delta vid polisens vräkning av hemlösa EU-migranter. I stället pratade han med sina kollegor och återgick därefter till sina ordinarie arbetsuppgifter. Leo Heyman tilldelas nu årets civilkuragepris, som delas ut av SAC Syndikalisterna till minne av den mördade fackföreningsaktivisten Björn Söderberg. I motiveringen till priset, som alltså delas ut av SAC, står bland annat:

”Leo Heyman (…) tilldelas Civilkuragepriset 2016 för att han stod fast vid sina värderingar om alla människors lika värde när han vägrade bistå polisen vid en vräkning av hemlösa. Han tog diskussionen med chefer och arbetskamrater och visade genom sina handlingar att man i sin vardag kan göra motstånd mot sådant man tycker är fel.” (Arbetaren.se).

soderberg-720x505


Sverige: ”Arbetare och landsbygd betalar för SD:s budget. SD vill år 2020 skära bort 50 miljarder från det kommunala utjämningssystemet, vilket motsvarar en halvering av bidragen till kommunerna. /…/SD vill helt enkelt vältra över kostnaderna för sina reformer på just dem de säger sig värna. Det är så uselt och lågt att partiets nazistiska rötter och ständiga rasistskandaler nästan framstår som en tillgång. Det är ju bara tack vare dem som de lyckas framstå som något annat än samma trista gamla välfärdshatande höger”. skriver Per Björklund i Fria.nu.

Och ”Det gemensamma problemet för partier som Gyllene gryning och Sverigedemokraterna är helt enkelt att historien är för smutsig för att kunna tvättas ren. Och att de nuvarande företrädarna och deras politik inte håller för granskning. Ingen offerkofta i världen kan ändra på det” skriver Anders Lindberg i AB.

Malmö/Lund/ Konsten: Åttonde upplagan av Konstkväll Lund är annorlunda, större och pågår längre. På lördag håller gallerier, institutioner och konstnärer öppet till klockan 23 (SDS).

vinjett2

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 14 oktober, 2016 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: