Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika #986. Ovärdigt politiskt trixande.

Världen: Donald Trump motsvarar den typiska men något orättvisa klichén av amerikaner: Högljudd, vulgär, dominant och aggressiv. Vare sig han blir president eller ej har han orsakat både republikanerna och USA obotlig skada. Vissa vill nu byta ut honom i sista sekunden men det är antagligen för sent.

Sverige: ”SD är rasistiskt men vi vill gärna ha deras stöd” kan man sammanfatta de aktuella taktikdiskussionerna. Är det något som skaffat den representativa parlamentarismen dåligt rykte så är det väl politiska manövrer som inte motsvarar valresultatet. Detta tycker Per T Olsson (SDS) är bra och förespråkar mer spelteori, inte mindre, i den svenska politiken. I detta fall en L-C-regering vars biprodukt skulle vara en isolering av SD. Invecklat och ineffektivt; inget annat än en tydlig vänstersväng i folkopinionen kan minska SD:s inflytande oavsett vad som händer i parlamentet.

Malmö/Lund: Studentuppror mot besparingsplanerna. Nya nedskärningar hotar psykologprogrammet, vilket får studenterna att se rött. Nu kraftsamlar man för att protestera och planerar bland annat en demonstration.– Det här tänker vi inte finna oss i, säger studenten Katja Lundberg (skd.se).

Konsten: Beck & Jung var den lundensiska konstnärsduon Holger Bäckström och Bo Ljungberg (f.1939). Sture Johannesson var först med datorgrafik, men Beck&Jung var inte långt efter. Mest kända är de för variationer på tredimensionella rutnät i regnbågens alla färger, som de utformade som testutskrift för en tidig bläckstråleskrivare. Dessa bilder såldes också som tavlor. Beck & Jungs första separatutställning var på Lunds Konsthall 1967. De sysslade också med design.


beckljung

Courtesy Beck&Jung.

 

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 9 oktober, 2016 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: