Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika #984. Antirasismen lever.

Världen: Donald Trump. The Telegraph har listat 37 och The Cosmopolitan 23 av Trumps grovt sexistiska omdömen om kvinnor. Kan en vulgär kvinnohatare bli president i USA? Det är ju ”möjligheternas land” så risken finns.

Sverige: Stagneliusskolan, Jenny Nyströmsskolan och Lars Kaggskolan i Kalmar; tillsammans står de enade mot rasism. – Det är en extremt viktig fråga där alla tre skolor står enade. Jag tycker det är viktigt att vi visar att vi gör det här tillsammans, säger ordföranden i Jenny Nyströmsskolans elevkår, Victoria Petersson till Barometern. Expo berättar också om flera andra samorganiserade initiativ mot rasism på landets gymnasier.


kalmar

Foto courtesy Mats Holmertz/Barometern.


Sverige: Stefan Löfven dömer ut Sverigedemokraternas chanser att nå nolltolerans mot rasism. Han menar att det bara finns ett sätt för SD att lyckas.– Enda chansen för dem att nå nolltolerans är att de lägger ned partiet, säger Löfven (AB).

Malmö/Lund: Sydsvenskan skriver att ”judehatet splittrar SD”. Det är tvärtom så att judehatet förenar SD och förenar det med dess väljare. Att hata både judar och muslimer samtidigt går bra i alla nazianstuckna rörelser, även om man hellre skyltar med det senare än det förra. Men tack och lov är antirasismen större hos majoriteten av svenska folket.

Konsten: ”Samhällsmaskinen” på Malmö Konstmuseum. ”Som helhet är det här ändå en ovanligt genomtänkt och angelägen utställning som jag hoppas många hittar fram till. I dess civilisationskritik ryms en hyperaktuell, politisk diskussion som borde ut på gatorna” skriver Dan Jönsson i DN.

love&peace

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 8 oktober, 2016 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: