Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika #982. Extremistpartiet Liberalerna.

Världen: Colombias president får Nobels fredspris, en utmärkelse med riktigt dåligt rykte sedan både Henry Kissinger och EU tilldelats priset på oklara grunder. Farc-guerillan borde fått det. Och fredspriset borde för all framtid lämnas över från den norska kommittén till Right Livelihood Award som är betydligt seriösare.

right-livelihood-logo

Sverige: Björklund kallar SD och V för ”extremistpartier”. Det stämmer på SD men är helt fel när det gäller V och visar bara hur långt till höger som L har drivit. Vänsterpartiet står idag där Socialdemokraterna stod igår, och dagens ”liberaler” är samma högerspöken som moderaterna. M, KD och SD är högerextremistiska partier och därför vill de regera ihop. En koalition S-L-Mp blir så tråkig att klockorna stannar, men allt är möjligt inför valet 2018. Pajaskonster. Något helt nytt och radikalt – som danska Ehedslisten – skulle verkligen behövas för att inte väljarna ska falla i koma.

Sverige: Nu sprids en ny film på Facebook som visar hur SD:s finansministerkandidat Oscar Sjöstedt skrattar åt sin berättelse om nazistiska arbetskamraters grova skämt om judar.”Och så gjorde de så här” säger Sjöstedt, måttar en spark och berättar hur de säger ”Die Juden” medan de sparkar på fårkadaver, enligt klippet som lagts upp av ”Inte rasist men” (AB).

Malmö/Lund: På Ideon i Lund utvecklas en ny elbil, Uniti, som ska styras helt elektroniskt och inte ha några mekaniska länkar. Den första modellen är en tvåsitsig bil som ska drivas av en motor på 15 kilowatt med en räckvidd på femton mil och en maxhastighet på 90 kilometer i timmen (Ny Teknik). Allt som kan ersätta fossildrivna fordon är bra, men det måste göras billigare och självstyrande. Då kan både trafikolyckor och miljöförstöring förhindras och vanligt folk få råd.

love&peace

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 7 oktober, 2016 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: