Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika #979. Polistjuvar.

Världen: Polska kvinnor protesterar mot ett nytt förslag till abortlag. Lagen skulle innebära upp till fem års fängelse för både kvinnan och läkaren som avslutar en graviditet i förtid. En gång reste svenska kvinnor till Polen för abort, nu är det tvärtom.

Sverige: Kolmårdens djurpark är åtalad för en anställds dödsfall i varghägnet. Jag ser inget som helst behov av djurparker, de borde avvecklas liksom fängelser för människor.

Sverige: Ericsson sparkar 3000 (!) arbetare. ”Den enda möjligheten att rädda anställningarna på Ericsson är att arbetarna själva tar kamp för sina jobb. Till exempel lyckades arbetarna på Element Six i Irland att genom strejk och demonstrationer tvinga företaget att ändra sig och behålla alla anställda”skriver Proletären. Ja, eller varför inte ockupera fabrikerna och driva företaget vidare i arbetarnas regi? Det har fungerat på många andra håll. Ockupera mera!

Malmö/Lund: En polis misstänks ha stulit pengar och en klocka från hittegods- och beslagsavdelningen i Malmö. Nu åtalas mannen för stöld, skriver 24 Malmö. Polismannen anhölls i slutet av förra året efter att ha ertappats med att stjäla 2 000 kronor från en plånbok. Han misstänktes snart för att även ha stulit en klocka värd mellan 1 000 och 4 000 kronor från hittegodsavdelningen. Om mannen döms för brotten kommer han att sägas upp från sin tjänst, enligt polisens personalansvarsnämnd (AB). Att poliser stjäl från hittegods eller beslagtaget gods är långtifrån ovanligt. Årligen betalar polisen skadestånd till bestulna – av polisen.

Konsten: Juveler.


 bling3

 

S.Jacobson: Juveler. O.p.p. 2016.

***

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 4 oktober, 2016 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: