Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika #956. 150 soldater ska stoppa invasion.

Världen: I USA har en 13-årig afroamerikansk pojke skjutits ihjäl natten till torsdag av polis i delstaten Ohio. Händelsen ger nytt bränsle till den pågående debatten om den amerikanska polisens dödliga våld mot framför allt svarta män och pojkar.

Sverige: 150 soldater på Gotland ska hindra Rysslands tänkta invasion. Låter det trovärdigt? Och varför avslöjar vi hur svaga vi är? Snudd på landsförräderi. Gå-med-i-Nato-kampanjen spökar förstås. Grafik: Courtesy Internationalen.


statist1


Den ökände polisen Håkan Jaldung går till attack mot polischefen Eliasson mm. i GP. Svensson på zaramis.se kommenterar: ”Jaldung – en inkompetent polis som inget lärt. Trafikpolisen Håkan Jaldung lyckades med konststycket att bli polismästare i Göteborg. En av de största katastrofer till polismästare som Sverige skådat. En man som i en statlig utredning och flera olika böcker utpekats som huvudansvarig för det totala polisiära fiaskot i Göteborg 2001”. Jaldung blev avsatt efter  Göteborgshändelserna. Eliasson är i så fall tio gånger bättre, givet att polisen idag är en skandal i sig.

Malmö/Lund: Autonom Organisering är en utomparlamentarisk grupp baserad i Lund. AO är aktivt i frågor som rör internationalism, feminism, arbetsplatskamp, antifascism och antirasism och mycket mer. Mailadressen är autonomorganisering@riseup.net. Blogg: https://autonomorganisering.noblogs.org/

Kom med och driv kamperna för det klass- och statslösa samhället! Organisering är svaret.

Konsten: Dante Gabriel Rosetti. Dante Gabriel Rossetti, född 12 maj 1828 i London, död 9 april 1882 i Birchington-on-Sea, Kent, var en brittisk målare och poet och en av de ledande gestalterna bland prerafaeliterna. Han var bror till Christina Rossetti. Han utbildades vid Royal Academy of Arts i London 1846-1848 och målade för Ford Madox Brown och William Holman Hunt. 1848 bildades konstnärsgruppen prerafaeliterna (Pre-Raphaelite Brotherhood, eller ”PRB”) där han kom att ingå som en av de mest aktiva.[1] PRB förespråkade en romantisk konst inspirerad av italienskt 1400-tal men med 1800-talets konnotationer.


rosetti

Courtesy Dante Gabriel Rosetti: Beata Beatrix (1864).

***

One comment on “Krönika #956. 150 soldater ska stoppa invasion.

  1. Pingback: USA:s krig och invasioner – lista. | Konst & Politik

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: